Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού παίζει... μπάλα με τη Μπαρτσελόνα

12-04-18 | ΤΑΣΕΙΣ

Σε συμφωνία στα «γήπεδα» του τουρισμού και του αθλητισμού προχώρησαν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών με την ποδοσφαιρική ομάδα Μπαρτσελόνα, λίγο μετά τον ορισμό του διάσημου ποδοσφαιριστή Λιονελ Μέσσι ως πρεσβευτή του ΠΟΤ στον υπεύθυνο τουρισμό.

Η συμφωνία υπεγράφη από τον γενικό γραμματέα του ΠΟΤ, κ. Zurab Pololikashvili και το πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Josep Maria Bartomeu και θέτει το πλαίσιο ώστε οι 2 πλευρές να καθορίσουν περιοχές κοινού ενδιαφέροντος στον τουρισμό και τον αθλητισμό, κάτι που επιτρέψει την υλοποίηση κοινών πρότζεκτ.

Η σχέση τουρισμού-αθλητισμού είναι ιδιαίτερα σημαντική, τόνισε ο κ. Pololikashvili εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η συμφωνία αυτή θα ανοίξει νέες δυνατότητες στο να μεγιστοποιηθεί η κοινή συμβολή των 2 τομέων στην κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα των προορισμών. 

Η Μπαρτσελόνα, πέρα από τη μεγάλη βάση οπαδών της σε όλο τον κόσμο, έχει παγκόσμια παρουσία σε 12 άλλα αθλήματα όπως το μπάσκετ, το χάντμπολ και το χόκεϊ.

διαβάστε ακόμα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες
Νέες Σ.Σ.Ε. στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των Χανίων
Indie Playground Festival vol.2 | 1 & 2 Ιουνίου | Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους