ΙΤΒ: "Σταρ Τρεκ" το μέλλον στα ταξίδια- Οι ταξιδιώτες προτιμούν... τηλεμεταφορά

07-03-18 | ΤΑΣΕΙΣ

To 90% των ταξιδιωτών δεν είναι ακόμη έτοιμοι να αφεθούν στις τεχνολογικές εξελίξεις που θα διαμορφώσουν τα ταξίδια του μέλλοντος, παρότι εκδηλώνουν τον ενθουσιασμό τους, και μεγάλη μερίδα δεν εμπιστεύεται τα ταξίδια με αυτοματισμούς όπως τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, τα αεροσκάφη χωρίς πιλότο και τα επιβατικά drone.

Σύμφωνα με έρευνα της Travelzoo σε συνεργασία με την ΙΤΒ, σε δείγμα 6.000 καταναλωτών από τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, το Ην. Βασίλειο και τις ΗΠΑ, η οποία θα παρουσιασθεί σήμερα στην έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου, μόλις ένας στους 5 πιστεύει ότι τα αεροσκάφη χωρίς κυβερνήτη θα αποτελέσουν τον κανόνα στις αερομεταφορές μέχρι το 2030. Το 38% μάλιστα θα προτιμούσε να δοκιμάσει την τηλεμεταφορά, μια τεχνολογία που δεν υπάρχει καν, προκειμένου να ταξιδέψει στον προορισμό διακοπών!

Μόλις το 7% θα εμπιστευόταν μη επανδρωμένα αεροσκάφη ενώ το 32% θα εμπιστευόταν τα εναλλακτικά καύσιμα στις αερομεταφορές ή ένα υπερηχητικό αεροσκάφος (31%).

Περισσότεροι από τα 3 τέταρτα δεν θα εμπιστεύονταν την τεχνολογία χωρίς κυβερνήτη/ οδηγό και το 78% θα ανησυχούσε πολύ για την ασφάλειά του, έναντι 55% που θα ανησυχούσε σε ταξίδι με υπερηχητικό αεροσκάφος ή hyperloop.

Όσον αφορά τις προσδοκίες τους, το 51% περιμένει να δει αυτοκίνητα χωρίς οδηγό που θα κυκλοφορούν σε «έξυπνες λεωφόρους», και θεωρεί ότι αυτός θα έχει γίνει ο κανόνας στις μετακινήσεις μέχρι το 2030.

Το 36% περιμένει εναλλακτικά καύσιμα στις αερομεταφορές και το 31% hyperloops, τα οποία βρίσκονται ήδη σε δοκιμαστικό στάδιο από εταιρίες και startup.

To 28% περιμένει την επιστροφή των υπερηχητικών πτήσεων μέσα στην ερχόμενη 12ετία, παρά τις ανακοινώσεις κατασκευαστών όπως η Boom Supersonic ότι οι πτήσεις αυτές θα ξεκινήσουν πολύ νωρίτερα, το 2022.

Το 74% πιστεύει ότι η προσδοκώμενη μείωση των εκπομπών, της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της εξάρτησης από παραδοσιακά καύσιμα, που υπόσχονται οι νέες τεχνολογίες στα ταξίδια, θα δράσουν θετικά στο περιβάλλον.

Το 88% περιμένει μικρότερους χρόνους στα ταξίδια και το 63% μείωση του ταξιδιωτικού στρες.

Επιπλέον, οι καταναλωτές ανησυχούν ότι αυτές οι μορφές ταξιδίων θα είναι διαθέσιμες, λόγω αυξημένου κόστους, σε συγκεκριμένο κοινό. Οκτώ στους 10 πιστεύουν ότι θα αποτελούν πολυτέλεια για λίγους και το 60% αμφισβητεί ότι τα ταξίδια θα γίνονταν πιο οικονομικά. Μόλις το 4% δήλωσε πρόθυμο να δαπανήσει περισσότερα χρήματα από τώρα για να ταξιδέψει με τις διευκολύνσεις αυτές.

Οι καταναλωτές τείνουν να συνδέουν την ταχύτητα με την ελκυστικότητα, επιδεικνύοντας περισσότερη διάθεση να καταβάλλουν μεγαλύτερα ποσά για να χρησιμοποιήσουν hyperloops και υπερηχητικές πτήσεις.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο