Ευρωπαϊκός τουρισμός: Ισχυρή αύξηση στα city break από διεθνείς τουρίστες το 2017

05-03-18 | ΤΑΣΕΙΣ

Ανάπτυξη 7,7% παρουσίασε ο τουρισμός πόλης στην Ευρώπη το 2017, με ανάπτυξη 5,2% στην ανάπτυξη διανυκτερεύσεων από ευρωπαίους και +9.2% στην ανάπτυξη διανυκτερεύσεων από διεθνείς επισκέπτες, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από την έκθεση της European Cities Marketing, European Cities Benchmarking Report, η οποία θα παρουσιασθεί τον Ιούλιο.

Οι 10 κορυφαίες πόλεις όσον αφορά τον αριθμό των διανυκτερεύσεων παρέμειναν σταθερές σε σχέση με το 2016 και οι πρώτες 3 ήταν το Λονδίνο (+7,6%), το Παρίσι (+7,5%) και το Βερολίνο (+0,3%). Η Μαδρίτη ξεπέρασε τη Βαρκελώνη και οι υπόλοιπες πόλεις παρέμειναν στις ίδιες θέσεις.

Όσον αφορά τις αγορές εισερχόμενου τουρισμού στις ευρωπαϊκές πόλεις, η Ρωσία, με μεγάλη πτώση το 2016 της τάξης του 12,4%, είχε τη μεγαλύτερη αύξηση (27,3%) και ακολούθησε η Κίνα με +17,3% και οι ΗΠΑ με +15,5%, ενώ η Ιταλία συνέχισε να πέφτει (-3,4%).

Στις βασικότερες αγορές εισερχόμενου τουρισμού στις ευρωπαϊκές πόλεις συγκαταλέγονται οι ΗΠΑ (12%), η Γερμανία (8%) και το Ην. Βασίλειο (7%) οι οποίες αποτελούν σχεδόν το 30% των διεθνών ταξιδιωτών στις ευρωπαϊκές πόλεις.

Ιταλία, Ρωσία και Ιαπωνία ως πηγές εισερχόμενου τουρισμού αύξησαν τα μερίδιά τους στις διανυκτερεύσεις σε σχέση με το 2015.

Το Λονδίνο παρέμεινε πρώτο για τους διεθνείς επισκέπτες με ανάπτυξη διανυκτερεύσεων 8% και ακολούθησε το Παρίσι (+11,1%). Κατά μέσο όρο, οι 10 κορυφαίες πόλεις παρουσίασαν αύξηση 6% στις διεθνείς διανυκτερεύσεις.

Δείτε τις 10 ευρωπαϊκές πόλεις με το μεγαλύτερο αριθμό διανυκτερεύσεων....

Δείτε τις 10 ευρωπαϊκές πόλεις με το μεγαλύτερο αριθμό διανυκτερεύσεων από διεθνείς τουρίστες...

Η ανάπτυξη του 2017 βασίσθηκε στο θετικό οικονομικό υπόβαθρο των διεθνών αγορών, στις ανακατατάξεις στις διεθνείς αερομεταφορές (airberlin, NIKI, Monarch, Alitalia) και στο γεγονός ότι η επιθυμία των καταναλωτών για ταξίδια δεν κάμπτεται πλέον από την τρομοκρατία.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα αφορούν 65 από τις 121 συνολικά πόλεις της έκθεσης, αντιπροσωπεύοντας 456,9 εκατ. διανυκτερεύσεις συνολικά.

διαβάστε ακόμα

Δήμος Πολυγύρου: Δυνατότητα ύδρευσης ξενοδοχείου με μία προϋπόθεση
Τρίτο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων στην Καλαμάτα
Δήμος Χαλανδρίου: Πρόγραμμα θερινών διακοπών ΚΑΠΗ 2024 - Τα ποσά συμμετοχής με βάση το εισόδημα
Άυλη Ψηφιακή Κάρτα για την στήριξη του Τουρισμού Thessaly - Evros Pass 2024
Δωρεά της ΤΕΜΕΣ για μελέτη ανάδειξης της ανατολικής πλευράς της νήσου Σφακτηρίας
Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;
Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων
Ελληνικός τουρισμός 2023 | 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων και το 84% των επισκέψεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας