Τουρισμός 2018: Η Ελλάδα σπάει τα κοντέρ στη γερμανική αγορά

01-03-18 | ΤΑΣΕΙΣ

Σπάει τα κοντέρ η ζήτηση στη γερμανική αγορά για την Ελλάδα το 2018, με τα έσοδα από τις μέχρι στιγμής πωλήσεις να παρουσιάζουν εκρηκτική αύξηση 40% έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι. Υπενθυμίζεται ότι το 2017 έκλεισε με ισχυρή αύξηση αφίξεων από τη Γερμανία κατά 30% έναντι του 2016.

Σύμφωνα με την έρευνα της GfK που παρουσίασε η ένωση γερμανικών τουριστικών γραφείων, DRV, η ζήτηση για Ελλάδα φέτος ξεπερνά τη ζήτηση για τις Βαλεαρίδες Νήσους.

Γενικά η Ισπανία καταγράφει μικρή αύξηση εσόδων από τις πωλήσεις της τάξης του 4,5% εξαιτίας των υψηλών τιμών της. Οι πωλήσεις για Μαγιόρκα και Βαλεαρίδες είναι αυξημένες μόλις κατά 3% από πέρυσι και για τα Κανάρια +7%.

Η Τουρκία επιστρέφει με εντυπωσιακούς ρυθμούς φέτος. Οι προκρατήσεις έχουν διπλασιασθεί σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ωστόσο συνεχίζουν να βρίσκονται κάτω από τα επίπεδα του 2015.

Η Β. Αφρική καταγράφει καλή ανάκαμψη με διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης, η Αίγυπτος σημειώνει αύξηση 64% ενώ καλύτερη από πέρυσι είναι η ζήτηση και για Τυνησία και Μαρόκο. Τα ΗΑΕ παρουσιάζουν αύξηση 33%.

Από τους μακρινούς προορισμούς, κερδισμένοι μέχρι στιγμής, όσο αφορά το ρυθμό αύξησης πωλήσεων, είναι ο Μαυρίκιο, η Κένυα, οι Σεϋχέλλες, η Ν. Αφρική και η Ταϋλάνδη.

Χαμένοι είναι οι ΗΠΑ (-20%) μετά από απώλειες 17% την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ χαμηλότερα είναι τα επίπεδα ζήτησης και για Καραϊβική και ιδιαίτερα για την Κούβα.

Οι κρατήσεις στα τουριστικά γραφεία της Γερμανίας παρουσίασαν αύξηση 16% τον Ιανουάριο, με τις τιμές να είναι ανεβασμένες 2% κατά μέσο όρο, με αποτέλεσμα τα έσοδα για το καλοκαίρι του 2018 να είναι αυξημένα κατά 18% από πέρυσι.

διαβάστε ακόμα

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Ιαπωνία | Δύο εκδηλώσεις του ΕΟΤ στο Τόκιο
Συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ με το TikTok
Το Porto Sani του Sani Resort στη λίστα του Elite Traveler με τις 50 καλύτερες σουίτες για οικογένειες στον κόσμο
Κυκλάδες | Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι προορισμοί σε έσοδα καταλυμάτων και εστίασης τον Ιούλιο
Airbnb: Νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες μέσα στα επόμενα χρόνια
Ανοίγει ο δρόμος για περισσότερη ελευθερία στις τιμολογιακές στρατηγικές των ξενοδόχων
7 στους 10 ταξιδιώτες από την περιοχή APAC θα ξόδευαν περισσότερα στα ξενοδοχεία για εξατομικευμένες εμπειρίες
ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στην Κρήτη για προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού στη Βρετανία
Ρόδος | Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Εορτασμός με συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και παραδοσιακούς χορούς
ΑΒΤΑ: Ενισχυμένος ο δείκτης εμπιστοσύνης των Βρετανών στα διεθνή ταξίδια