Visa: Δαπάνες και τρόποι πληρωμών στα διεθνή ταξίδια- Οι τελευταίες τάσεις

08-02-18 | ΤΑΣΕΙΣ

Περισσότερα ταξίδια μικρότερης διάρκειας στο εξωτερικό προγραμματίζουν τα επόμενα χρόνια οι ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο. Στην πλειονότητά τους δε μπορούν ακόμα να εμπιστευθούν το πλαστικό χρήμα στα διεθνή ταξίδια, ενώ τα μετρητά που αναγκάζονται να φέρουν μαζί τους στον προορισμό, τους προκαλούν στρες στις διακοπές.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει η έκθεση Global Travel Intentions της Visa σε σχέση με τις ταξιδιωτικές συνήθειες των ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο το 2017 και τις προοπτικές για το 2018 αλλά και τους τρόπους πληρωμών που επιλέγουν.

Η έρευνα έδειξε τα ακόλουθα…

-Τα ταξίδια γίνονται μικρότερης διάρκειας. Ο παγκόσμιος μέσος όρος κυμαίνεται στις 8 διανυκτερεύσεις έναντι 10 το 2013.

-Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο προγραμματίζουν περισσότερα ταξίδια για το μέλλον, από 2,5 κατά μέσο όρο πριν 2 χρόνια, σε 2,7 τα επόμενα 2. Η Αμερική προηγείται στον αριθμό των ταξιδίων την περασμένη 2ετία, με μέσο όρο 3,2 ταξίδια το 2017.

-Η τεχνολογία βοηθά τους ταξιδιώτες να πλοηγούνται καλύτερα στους προορισμούς. Το 88% είχε πρόσβαση στο διαδίκτυο ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό. Σχεδόν οι μισοί (44%) χρησιμοποιούν εφαρμογές πλοήγησης στον προορισμό μόλις αποβιβαστούν σε αυτόν.

-Το 11% των παγκόσμιων ταξιδίων περιλαμβάνουν επισκέψεις σε διαφορετικές χώρες.

-Η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ και η Αυστραλία είναι οι χώρες που δέχονται το μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών. Η Ιαπωνία ξεπέρασε τις ΗΠΑ ως δημοφιλέστερος προορισμός την περασμένη 2ετία. Οι αμερικανοί προτιμούν ταξίδια στην Ευρώπη, και ακολούθως στο Μεξικό, τον Καναδά και την Ιαπωνία. 

-οι Σαουδάραβες είναι οι ταξιδιώτες με τις περισσότερες δαπάνες κατά τη διάρκεια των ταξιδίων, που περιλαμβάνει τη φάση της κράτησης και τις δαπάνες στον προορισμό. Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Κινέζοι, οι Αυστραλοί, οι Αμερικανοί και οι ταξιδιώτες από το Κουβέιτ.

- Το 83% όσων ταξιδεύουν στο εξωτερικό χρησιμοποίησε την τεχνολογία για τον προγραμματισμό ταξιδίου ή για την πλοήγησή τους στον προορισμό, έναντι 78% το 2015. Ωστόσο, στο πεδίο των πληρωμών στο εξωτερικό, οι περισσότεροι προτιμούν μη ψηφιακούς τρόπους.

-Το 77% εξακολουθεί να χρησιμοποιεί μετρητά στις αγορές στο εξωτερικό. 

-Τα μετρητά προκαλούν άγχος στους ταξιδιώτες, καθώς ανησυχούν για την απώλεια ή κλοπή τους.

-Η μέση δαπάνη των ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο διαμορφώνεται σε 1.793 δολάρια ανά ταξίδι, με προσδοκίες των ταξιδιωτών για μεγαλύτερες δαπάνες στα επόμενα ταξίδια με πρωταγωνιστές τους Ασιάτες. Ο παγκόσμιος μέσος όρος μετρητών που μεταφέρουν στον προορισμό ανέρχεται σε 778 δολάρια.

-Ένας στους 5 ταξιδιώτες ανησυχεί για την ασφάλεια αναλήψεων στον προορισμό από ΑΤΜ και γι’ αυτό δεν πραγματοποιούν αναλήψεις. Οι ταξιδιώτες από την Ευρώπη, τη Μ. Ανατολή και την Αφρική είναι, ωστόσο, πιο πιθανό να κάνουν αναλήψεις μετρητών κατά τη διάρκεια των διακοπών σε σύγκριση με ταξιδιώτες από άλλες περιοχές.

-Το 87% έχει περίσσευμα χρημάτων μετά το τέλος του ταξιδιού, όμως μόνο το 29% το μετατρέπει σε συνάλλαγμα που μπορεί να χρησιμοποιήσει στη χώρα του. Το μέσο περίσσευμα χρημάτων διαμορφώνεται, σε παγκόσμια κλίμακα, σε 123 δολάρια ΗΠΑ.

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια