Ο υπερ-τουρισμός αποτρέπει ξενοδοχειακές επενδύσεις

31-01-18 | ΤΑΣΕΙΣ

Ισχυρό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ξενοδοχειακή αγορά της Ελλάδας καταγράφουν οι ειδικοί από το χώρο των ξενοδοχείων στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τον παγκόσμιο διευθυντή της Christie & Co., κ. Chris Day, η εταιρία του καταγράφει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η Ελλάδα, ως υψηλά εποχιακή αγορά, έχει χαμηλή αναλογία διανυκτερεύσεων-κλινών καθώς και ότι οι πρόσφατες εξελίξεις αναμένεται να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στα ξενοδοχεία που δεν έχουν τόσο καλές επιδόσεις, αφήνοντας την ίδια ώρα χώρο για την ανάπτυξη προσφοράς από επώνυμα ξενοδοχεία υψηλής ποιότητας.

Επισήμανε ότι τα ξενοδοχεία αποτελούν αυτή τη στιγμή κομβική επιλογή επενδύσεων στην Ευρώπη, λόγω των υψηλών αποδόσεων που προσφέρει ο κλάδος έναντι άλλων κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο πρόεδρος του γραφείου Λονδίνου της HVS, κ. Russell Kett, μιλώντας στο hotelmanagement.net, οι ισχυρές ταξιδιωτικές τάσεις ενδέχεται να επιδράσουν αρνητικά σε μερικές πόλεις οι οποίες λαμβάνουν μέτρα κατά του υπερ-τουρισμού.

Μάλιστα μίλησε για «ανησυχητική τάση, η οποία χρειάζεται να αντιμετωπισθεί» καθώς πολλοί προορισμοί στους οποίους οι κάτοικοι επιδεικνύουν εχθρότητα απέναντι στην τουριστική ανάπτυξη που παρουσιάζουν, ωθούν στη μείωση των επισκεπτών και στον περιορισμό της ανάπτυξης των ξενοδοχείων και άλλων υποδομών. 

Αναφέρθηκε σε πόλεις όπως η Βενετία, η Βαρκελώνη, το Σαν Σεμπάστιαν και το Άμστερνταμ.

Οι τοπικές αρχές, είπε, χρειάζεται να προσπαθήσουν περισσότερο ώστε να περιορίσουν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν τέτοιες απόψεις. Αυτοί οι προορισμοί ανθούν με οφέλη για την οικονομία τους εξαιτίας του τουρισμού και δεν έχουν να επωφεληθούν από απόψεις τέτοιου τύπου, τόνισε.

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού