Βιώσιμος τουρισμός: Διπλάσια χρηματοδότηση της Booking για Startups το 2018

04-12-17 | ΤΑΣΕΙΣ

Το νέο πρόγραμμα ενίσχυσης Startup στον Βιώσιμο Τουρισμό για το 2018 ανακοίνωσε η μεγάλη πλατφόρμα ταξιδιωτικών κρατήσεων Booking.com.

Το 2018 Booking Booster Programme είναι ένας επιταχυντής επιχειρήσεων κοινωνικής κλίμακας στο βιώσιμο τουρισμό διάρκειας τριών εβδομάδων, στο Άμστερνταμ. Εκτός από τα 2 εκατ. ευρώ που χορηγεί μέσω του Booking Booster, η εταιρία ανακοίνωσε επίσης τα σχέδιά της να εντείνει τις προσπάθειές της στη στήριξη οργανισμών και ατόμων από όλο το φάσμα της βιομηχανίας βιώσιμου τουρισμού με 2 νέες πρωτοβουλίες με συνολικά 4 εκατ. ευρώ μέσα στο 2018.

Το πρώτο νέο πρόγραμμα είναι το Booster Labs, μια σειρά από σύντομα εβδομαδιαία τοπικά προγράμματα που πρόκειται να εξαπλωθιούν σε όλο τον κόσμο μέσα στο 2018, τα οποία θα προσφέρουν στις νέες startup βιώσιμου τουρισμού τις γνώσεις, τα εργαλεία και τις δεξιότητες που πρέπει να διαθέτουν προκειμένου να αναπτυχθούν και να αυξήσουν τον αντίκτυπό τους.

Η δεύτερη πρωτοβουλία είναι το Booking Cares Fund, ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με χρηματοδότηση ύψους 2 εκατ. ευρώ για άτομα που αλλάζουν τα δεδομένα, χωρίς προσωπικό όφελος, στον βιώσιμο τουρισμό. Το πρόγραμμα θα στηρίξει τις αναζητήσεις τους για νέες και καινοτόμες λύσεις που ενισχύουν τις τοπικές κοινωνίες, προωθούν τον πολιτισμό, προστατεύουν τους φυσικούς πόρους και διαδίδουν τις τουριστικές δραστηριότητες με περισσότερη ομοιογένεια.

Το Booking Booster, το νέο Booster Labs και Booking Cares Fund, συνοδεύουν το πρόγραμμα εσωτερικού εθελοντισμού της Booking.com, το Booking Cares, κατά το οποίο οι εργαζόμενοι αναπτύσσουν συνεργασίες με τοπικούς οργανισμούς σε πρότζεκτ που βοηθούν στη βελτίωση των προορισμών σε όλο τον κόσμο.

 

διαβάστε ακόμα

Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο