Έρευνα: Τα ταξίδια κάνουν τους νέους πιο επιδέξιους και ευτυχείς

30-11-17 | ΤΑΣΕΙΣ

Tον βαθύ θετικό αντίκτυπο που έχουν τα ταξίδια στους ανθρώπους νεαρής ηλικίας, από το κτίσιμο της καριέρας τους, τον καθορισμό στόχων και τη συμμετοχή τους στην πολιτική μέχρι την αυτάρκεια, τις διαφυλετικές διασυνδέσεις και τους ανοιχτούς ορίζοντες, αποκαλύπτει νέα έρευνα της Contiki. 

Η έρευνα, στην οποία είχε ρόλο συμβούλου ο ψυχολόγος Adam Ganlinsky του Columbia Business School, διενεργήθηκε σε δείγμα 3.000 ατόμων από όλο τον κόσμο ηλικίας 18-35 ετών.

Ειδικότερα, έδειξε ότι όσοι ταξιδεύουν περισσότερο στο εξωτερικό αποκτούν πιο θετική αντίληψη για τον εαυτό και τη θέση τους στον κόσμο (75%) και για το τι μπορούν να επιτύχουν στη ζωή (25%). Μάλιστα είναι 19% πιο ευτυχείς σε σχέση με τους συνομήλικους που δεν ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Οι ταξιδιώτες νεαρής ηλικίας έχουν ισχυρότερες διαπροσωπικές σχέσεις και αναζητούν συνειδητά νέους φίλους (42%). Είναι πιο επιτυχημένοι επαγγελματικά, καθώς διαθέτουν περισσότερες δεξιότητες (προσαρμοστικότητα, ανοικτό και δημιουργικό μυαλό) και δεν διστάζουν μπροστά σε νέες προκλήσεις.

Η αυξημένη πίστη τους σε διαφορετικούς πολιτισμούς και πολιτικές απόψεις τους οδηγεί να είναι περισσότερο ενημερωμένοι σε παγκόσμια θέματα και θέματα οικονομίας.

Προκειμένου να αποτυπώσει την επίδραση αυτή των ταξιδίων στον άνθρωπο, η Contiki εντόπισε έναν κάτοικο της Νέας Υόρκης ο οποίος είχε μεταναστεύσει από τις ΗΠΑ, προσφέροντάς του τη δυνατότητα να κάνει ένα ταξίδι έξω από την ρουτίνα του. Σε συνεργασία με τον παραγωγό Tom Gould, δημιουργήθηκε μια ταινία που ακολουθεί τον José Baez στο ταξίδι του στις ακτές της Αδριατικής.

Το βίντεο δείχνει τον Baez να αποκτά εμπειρίες από νέους πολιτισμούς, ανθρώπους και φαγητό σε ένα νέο περιβάλλον. Δείτε το…

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια