Τουρισμός: Οι διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές "απογειώνουν" τους προορισμούς

29-11-17 | ΤΑΣΕΙΣ

Ισχυρή τουριστική ανάπτυξη παρατηρείται στους προορισμούς όπου πραγματοποιούνται γυρίσματα για κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.

Σύμφωνα με έρευνα της Hoppa, η Ελλάδα είχε τη δική της ευκαιρία με όχημα τα γυρίσματα για την κινηματογραφική ταινία «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι» που έγιναν στην Κεφαλονιά. Μετά το λανσάρισμα της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο, το ελληνικό νησί είχε πρωτόγνωρη τουριστική άνθιση, με αύξηση 50% των επισκεπτών και συμβολή 22 εκατ. λιρών στην τοπική οικονομία.

Άλλα παραδείγματα, όπως αυτό της Νορβηγίας, με τα γυρίσματα για την ταινία Frozen, είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά καθώς μετά την προβολή της καταγράφηκε αύξηση 400% των επισκεπτών. 

Ακόμα, η Σκωτία (με το Brave), η Β. Ιρλανδία (Game of Thrones), το Northumberland (Harry Potter), η Ταϋλάνδη (The Βeach), το Σίδνεϋ (Mission Impossible), η Ν. Ζηλανδία (Lord of the Rings), το Forks της Ουάσιγκτον (Twilight), αποτελούν παραδείγματα μεγάλης τουριστικής άνθισης που οφείλεται στα γυρίσματα επιτυχημένων παραγωγών του σινεμά και της τηλεόρασης.

Η hoppa αναδεικνύει τους προορισμούς από όλο τον κόσμο που αναμένεται να γνωρίσουν σημαντική τουριστική ανάπτυξη εξαιτίας της επιλογής τους ως τόπος γυρισμάτων διεθνών παραγωγών, οι οποίες προβάλλονται μέσα στο 2017 ή πρόκειται να προβληθούν το 2018.

Οι προορισμοί αυτοί είναι το Βανκούβερ (Planet of Apes, The Revenant), Ατλάντα (Baby Driver), Oahu (Kong: Skull Island, Jurassic World), Εδιμβούργο (Trainspotting 2), Dunkirk, Λονδίνο και Ν. Ζηλανδία (Mission Impossible 6), Μάλτα και Ιταλία (Murder of the Orient Express), Βουδαπέστη (Bladerunner 2049), Queensland (Aquaman).

Δείτε το infograpic…

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός