Ο γαμήλιος τουρισμός "τζιράρει" 300 δισ. δολάρια

24-11-17 | ΤΑΣΕΙΣ

Σε 300 δισ. δολάρια αποτιμάται η αξία της παγκόσμιας βιομηχανίας γάμων, αποδεικνύοντας ότι παραμένει ανθεκτική και αναπτύσσεται σε περιόδους ύφεσης.

Αυτό επισήμανε η διευθύντρια των ταξιδιωτικών εταιριών Luxury Weddings Worldwide, Susan Barone, μιλώντας στο πρώτο θεματικό σεμινάριο της έκθεσης WTM για τον γαμήλιο τουρισμό στο εξωτερικό.

Οι γάμοι, τόνισε, συνεχίζουν να είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία στη ζωή των ζευγαριών και πλέον εξελίσσονται σε διαφοροποιημένες εκδηλώσεις για κάθε ζεύγος.

Ο σπεσιαλίστας στα γαμήλια ταξίδια, Bruce Russell, ο οποίος ασχολείται με τη διοργάνωση ιδιαίτερων διακοπών για ζευγάρια που δαπανούν τουλάχιστον 250.000 λίρες, εξήγησε ότι φροντίζει κάθε λεπτομέρεια για την ημέρα του γάμου, η παραμονή τους γαμήλιους προορισμούς είναι 5-6 ημέρες, ενώ υπάρχει και ειδική πρόβλεψη για τη φροντίδα των καλεσμένων του γάμου. 

Η Ιταλία, είπε, κρατάει τα ηνία ανάμεσα στους γαμήλιους προορισμούς, το Μαρακές είναι ανερχόμενος λόγω της ποικιλίας προορισμών και της εύκολης πρόσβασης, η Ασία και η Ταϋλάνδη είναι δημοφιλείς, όμως τα ζευγάρια δεν σκέφτονται σύμφωνα με τον προορισμό αλλά σύμφωνα με τη θεματική του γάμου, όπως ο γάμος σε λίμνη ή δίπλα στην παραλία.

Σύμφωνα με την σπεσιαλίστα γάμων στην Kuoni, Samantha Berry, τα ζευγάρια απασχολεί εξίσου το γαμήλιο πάρτι και ο χώρος διεξαγωγής του.

Ο αντιπρόεδρος μάρκετινγκ της Cinnamon Hotels & Resorts, Dileep Mudadeniva, τόνισε τη σημασία της ευέλικτης προσέγγισης των ξενοδόχων καθώς τα ζευγάρια συχνά αλλάζουν γνώμη, ακόμα και την τελευταία στιγμή.

διαβάστε ακόμα

Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες
Νέες Σ.Σ.Ε. στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των Χανίων
Indie Playground Festival vol.2 | 1 & 2 Ιουνίου | Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους
Η συμβολή του ΞΕΕ στην τουριστική ανάδειξη του Έβρου
To πρώτο Σχολείο Τουρισμού OnTour Κρήτης - Μαλεβίζι στις 28 Μαΐου
Το προεδρείο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ
Ταξίδι γνωριμίας με τη Ρόδο από αποστολή της Jet2Holidays