Premier: Η μείωση του ορίου αγορών tax free εκτίναξε τις συναλλαγές το 2017

17-11-17 | ΤΑΣΕΙΣ

Ένας χρόνος πέρασε από τη Μείωση Ορίου Tax Free και η αύξηση των συναλλαγών ξεπέρασε το 80% συνολικά το 2017 σε σύγκριση με το 2016, σύμφωνα με στοιχεία της Premier Tax Free Greece.

Από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου 2017 σχεδόν 60.000 συναλλαγές με συνολική αξία αγορών που ξεπερνά τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ, προστέθηκαν στις πωλήσεις των καταστημάτων της χώρας μιας και μέχρι τότε το κατώτερο όριο των αγορών Tax Free ήταν τα 120,00€.

Η χώρα μας έγινε αυτόματα και σε αυτό ανταγωνιστική αφού σε άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες το κατώτερο όριο φτάνει και τα 30,00€.

Επιπλέον, με την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, η δυνατότητα των καταστημάτων να κερδίσουν παραπάνω πωλήσεις σε τουρίστες εκτός Ε.Ε. έδωσε μία ανάσα αισιοδοξίας αλλά και κερδών. Ήδη, βάση των στατιστικών της Premier Tax Free Greece έγιναν 14.000 επιπλέον συναλλαγές με Κινέζους, 7.500 συναλλαγές με Σκοπιανούς, 5.500 συναλλαγές με Ρώσους και κάθε εθνικότητα που επισκέπτεται τη χώρας μας έδωσε στα καταστήματα μας σχεδόν 500 με 700 επιπλέον συναλλαγές. 

Τα καταστήματα μόδας και ένδυσης είναι οι μεγάλοι νικητές αυτής της μείωσης με συνολικό ποσοστό αύξησης αγορών μόνο μεταξύ 50,00€ και 119,99€ φτάνει το 32%. Πολύ κοντά και τα καταστήματα Multi Brand με ποσοστό πωλήσεων στο νέο όριο 31%.  Ο πίνακας που ακολουθεί αναδεικνύει τις 10 κορυφαίες κατηγορίες καταστημάτων στη χώρας μας. 

Η Premier Tax Free Greece εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στον ΣΕΛΠΕ και στους πελάτες της για την υποστήριξη αλλά ιδιαιτέρως στον Γενικό Γραμματέα Εσόδων κύριο Πιτσιλή και στον Προϊστάμενο Τμήματος ΦΠΑ κύριο Ζορμπάνο που πίστεψαν και ενίσχυσαν την πρωτοβουλία για τον εκσυγχρονισμό της υπηρεσίας Tax Free.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός