Τουρισμός: +12% οι διεθνείς αφίξεις στη μεσογειακή Ευρώπη το 8μηνο

06-11-17 | ΤΑΣΕΙΣ

Ισχυρή αύξηση της τάξης του 8% καταγράφεται στις διεθνείς τουριστικές αφίξεις στην Ευρώπη το 8μηνο του 2017 (Ιανουάριος-Αύγουστος), με σημαντική ανάκαμψη σε σχέση με πέρυσι στη νότια και Μεσογειακή Ευρώπη (+12%) αλλά και τη δυτική Ευρώπη (+7%).

Η βόρεια Ευρώπη παρουσίασε αύξηση 6% και η κεντρική και ανατολική Ευρώπη +4%.

Συνολικά, οι προορισμοί σε όλο τον κόσμο κατέγραψαν 901 εκατ. διεθνείς τουριστικές αφίξεις (με διανυκτερεύσεις), 56 εκατ. περισσότερες σε σχέση με το αντίστοιχο 8μηνο του 2016 και, το δίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος, έφθασαν τα 300 εκατ.

Σύμφωνα με το πιο πρόσφατο Βαρόμετρο του ΠΟΤ, η αύξηση που καταγράφεται το 8μηνο ανέρχεται στο 7% ενώ οι εκτιμήσεις του Οργανισμού αναδεικνύουν το 2017 ως την όγδοη συνεχή χρονιά συνεχιζόμενης σταθερής ανάπτυξης του παγκόσμιου τουρισμού.

Οι περιοχές παρουσίασαν τις ακόλουθες αυξήσεις: Αφρική (+9%), Ευρώπη, Ασία/ Ειρηνικός (+6%), Μ. Ανατολή (+5%) και Αμερική (+3%).

H Αφρική ενισχύθηκε σημαντικά από τις διεθνείς τουριστικές αφίξεις στη Β. Αφρική (+15%) και την υποσαχάρια Αφρική (+5%).

Η Ν. Ασία (+10%) είχε ισχυρές επιδόσεις στην Ασία/ Ειρηνικό, τη ΝΑ Ασία (+8%) και την Ωκεανία (+7%) με μεικτά αποτελέσματα για τη ΒΑ Ασία (+3%).

Οι περισσότεροι προορισμοί στην Αμερική είχαν θετικά αποτελέσματα, με τη μεγαλύτερη αύξηση στη Ν. Αμερική (+7%), και ακολούθησαν η κεντρική Αμερική και Καραϊβική (από +4% καθεμία). Στη Β. Αμερική (+2%) καταγράφονται υψηλές επιδόσεις στο Μεξικό και τον Καναδά με μείωση στις ΗΠΑ, το μεγαλύτερο προορισμό της περιοχής.

Οι 10 αγορές εξερχόμενου τουρισμού που πυροδότησαν την αύξηση των διεθνών τουριστικών αφίξεων στους προορισμούς, και είχαν μεγάλη αύξηση τουριστικών δαπανών στο εξωτερικό, ήταν η Κίνα (+19%), η Κορέα (+12%), οι ΗΠΑ (+8%) και ο Καναδάς (+7%).

Οι δαπάνες από Γερμανούς, Βρετανούς, Αυστραλούς, Ιταλούς και κατοίκους του Χονγκ Κονγκ (Κίνα) αυξήθηκαν από 3% έως 5%, ενώ των Γάλλων αυξήθηκαν μόλις κατά 1%.

Αξιοσημείωτη είναι η ανάκαμψη της ζήτησης από τη Ρωσία (+27%) και τη Βραζιλία (+35%).

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour