Τουρισμός: H ελληνική κουζίνα ελκύει τους Γερμανούς

24-10-17 | ΤΑΣΕΙΣ

Η ελληνική κουζίνα είναι στις 2 πιο περιζήτητες εθνικές κουζίνες στον κόσμο που προτιμούν περισσότερο οι Γερμανοί τουρίστες στη διάρκεια των διακοπών, σύμφωνα με έρευνα της γερμανικής ταξιδιωτικής πλατφόρμας Opodo. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι ο δεύτερος πιο ελκυστικός προορισμός για διακοπές εξαιτίας της γαστρονομίας της.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη από την One Poll σε δείγμα 2.000 Γερμανών ταξιδιωτών, η Ελληνική κουζίνα συγκεντρώνει το 39% των προτιμήσεων ενώ η Ιταλική το 64% (Το ποσοστό ανεβαίνει για την Ιταλία στο 72% για τους Γερμανούς ηλικίας 18-24 ετών). Ακολουθούν η Γαλλική κουζίνα (37%), η Ισπανική (35,4%) και η κουζίνα της Ταϋλάνδης (35%). Πιο χαμηλά εντοπίζεται η κουζίνα του Ην. Βασιλείου (9%), του Νεπάλ (6%) και της Ερυθραίας (4%).

Το 83% των Γερμανών ταξιδιωτών προτιμά να δοκιμάζει την κουζίνα του προορισμού μέσα από τοπικά εστιατόρια, το ένα τρίτο αποφεύγει, για τον ίδιο λόγο, τις μεγάλες αλυσίδες εστιατορίων και η τάση αυτή καταγράφεται ιδιαίτερα στους Γερμανούς ηλικίας άνω των 55 ετών. 

Το πρόχειρο φαγητό (Street Food) αποτελεί αξιοσημείωτη τάση, ιδιαίτερα για τις μικρότερες ηλικίες. Ένας στους 3 Γερμανούς ηλίκίας 18-34 προτιμά πρόχειρο φαγητό στις διακοπές. Το 20% των Γερμανών ανω των 55 ετών δοκιμάζουν πρόχειρο φαγητό όμως οι περισσότεροι από αυτούς προτιμούν τα εστιατόρια.

Η κατανάλωση αλκοόλ δεν ξεπερνά το 28% για τις ηλικίες 14-34, για τους άνω των 35 ετών αντιστοιχεί στο ένα τρίτο και για τους άνω των 55 αντιστοιχεί σε δύο στους 5, οι οποίοι απολαμβάνουν να πίνουν ποτά στις διακοπές.

Μάλιστα, οι Γερμανοί είναι ανοικτοί να δοκιμάσουν ακόμα και τα πιο ιδιαίτερα πιάτα μιας κουζίνας. Το 10% θα δοκίμαζε κρέας σκύλου ή γάτας, το ένα πέμπτο θα δοκίμαζε έντομα (ένα 8% έχει ήδη δοκιμάσει), ενώ οι Millenials τείνουν να απολαμβάνουν τις καραβίδες.

Το 62% των Γερμανών ταξιδιωτών δήλωσαν ότι στις διακοπές καταναλώνουν από 1,5 έως 3 φορές περισσότερες θερμίδες σε σχέση με ο,τι καταναλώνουν στην πατρίδα. Πολλές από αυτές κρύβονται στα παγωτά. Ωστόσο το 44% καταναλώνει περισσότερο ψάρι στις διακοπές, ενώ το 37% περισσότερα φρούτα.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»