Καταστροφή για τους προορισμούς ο υπερ- τουρισμός- Ειδικός αναλύει τι πρέπει να γίνει

25-09-17 | ΤΑΣΕΙΣ

Oι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί πρέπει να περιορίσουν τον αριθμό των επισκεπτών τους, διαφορετικά ρισκάρουν να καταστραφούν από τα ίδια τα πλεονεκτήματά τους που τους χάρισαν τουριστική ανάπτυξη.

Αυτό υποστήριξε ο φουτουριστής και ταξιδιωτικός συγγραφέας Doug Lansky μιλώντας στην εκδήλωση World Routes 2017 στη Βαρκελώνη, θπογραμμίζοντας ότι αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των διεθνών επισκεπτών, οι οποίοι από 150 εκατ. το 1970 εκτινάχθηκαν σε 1,235 δισ. πέρυσι., με προβλέψεις ότι μέσα σε 16 χρόνια θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι αν οι προορισμοί δεν αρχίσουν να εξετάζουν τρόπους για να ελέγξουν τον αριθμό των επισκεπτών τους, σύντομα οι ταξιδιώτες δεν θα επιθυμούν να τους επισκεφθούν.

Ο νούμερο ένα λόγος που ένας προορισμός μπορεί να σταματήσει να δέχεται επισκέπτες είναι ο υπερ-τουρισμός, όπου έχουν ξεπεραστεί τα όρια όμως συνεχίζουν να λειτουργούν περισσότερα ξενοδοχεία και να προσφέρονται περισσότερες πτήσεις.

«Η ψυχή», είπε, «ενός προορισμού είναι σαν την παρθενιά, φτάνει μια φορά για να τη χάσεις».

Ο κ. Lansky αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Βενετίας, όπου υπάρχουν διπλάσιοι επισκέπτες ανά κάτοικο καθημερινά σε σχέση με την αναλογία επισκεπτών στο Magic Kingdom της Ντίσνεϋ με τους εργαζομένους σε αυτό.

Το γεγονός αυτό έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στην πόλη με τους κατοίκους άλλων προορισμών να εξεγείρονται ακολουθώντας το ίδιο παράδειγμα καθώς αντιμετωπίζουν τα προβλήματα του μαζικού τουρισμού χωρίς οφέλη.

Οι προορισμοί πρέπει να προστατευθούν για τα επόμενα χρόνια και οι αεροπορικές εταιρίες μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση πιέζοντας τους προορισμούς.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ