Παγκόσμιος Τουρισμός: Η τρομοκρατία δεν αποτρέπει τα ταξίδια

22-09-17 | ΤΑΣΕΙΣ

Aνεπηρέαστη από την τρομοκρατική απειλή και την πολιτική αστάθεια σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο παραμένει η διάθεση των ανθρώπων για ταξίδια, όμως οι γεωπολιτικές κρίσεις επηρεάζουν την επιλογή προορισμού.

Σύμφωνα με έρευνα της IPK International για τη χρονιά σε σχέση με τον αντίκτυπο της τρομοκρατίας στον τουρισμό σε 20 αγορές εξερχόμενου τουρισμού σε όλο τον κόσμο, η τρομοκρατία θα επηρεάσει τον ταξιδιωτικό προγραμματισμό του 45% των διεθνών ταξιδιωτών αυτή τη χρονιά, δηλαδή 6% περισσότερους από πέρυσι.

Οι ασιάτες, από χώρες όπως η Ν. Κορέα, η Κίνα και η Ιαπωνία, αλλά και η Ρωσία, είναι πιο ευαίσθητοι στην τρομοκρατική απειλή και έτσι τείνουν να επηρεάζονται στον προγραμματισμό ταξιδίου από τις προειδοποιήσεις σε σχέση με την τρομοκρατία και την αστάθεια στους προορισμούς.

Αντίθετα, οι ευρωπαίοι, όπως οι Δανοί, οι Σουηδοί και οι Φινλανδοί είναι λιγότερο ευαίσθητοι στην τρομοκρατική απειλή. Επίσης, οι άγαμοι δεν φαίνεται να επηρεάζονται από τις προειδοποιήσεις για τρομοκρατία, ενώ όσοι ταξιδεύουν με παιδιά είναι πιο προσεκτικοί.

Εξαιτίας των παραγόντων αυτών, ο εσωτερικός τουρισμός έχει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις. Το 16% των διεθνών ταξιδιωτών δήλωσαν ότι δεν θα ταξιδέψουν το ερχόμενο 12μηνο ή θα ταξιδέψουν εντός της χώρας τους. Ένα 29% είπε ότι θα συνεχίσει να ταξιδεύει στο εξωτερικό, όμως μόνο σε χώρες που θεωρούνται ασφαλείς.

Το 2016 η αντίληψη περί ασφάλειας στους προορισμούς έχει μειωθεί. Το 2016, το 64% των ερωτηθέντων αξιολογούσαν την Τουρκία ως «μη ασφαλή» ενώ το 2017 το ποσοστό αυτό ανέβηκε στο 76%.

Οι προορισμοί που θεωρούνται ως οι λιγότερο ασφαλείς είναι η Τουρκία, το Ισραήλ, η Αίγυπτος και η Τυνησία, ενώ ο Καναδάς, η Ελβετία, η Αυστραλία και η Σκανδιναβία ως οι πιο ασφαλείς.

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ