Expedia: Οι νέες τεχνολογίες στα επαγγελματικά ταξίδια- Τι πιστεύουν οι ταξιδιώτες

21-09-17 | ΤΑΣΕΙΣ

Απαισιόδοξοι για το αν η εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η εικονική πραγματικότητα, μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία στα επαγγελματικά ταξίδια, εμφανίζονται οι ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, σε αντίθεση με τους επιχειρηματίες των ΗΠΑ οι οποίοι είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα του σκέλους επαγγελματικών ταξιδίων της Expedia, Egencia, σε δείγμα 4.521 ταξιδιωτών από την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Νορβηγία, τη Σιγκαπούρη, τη Σουηδία, το Ην. Βασίλειο και τις ΗΠΑ, το 55% των αμερικανών που ταξιδεύουν συχνά για επαγγελματικούς λόγους πιστεύουν ότι οι νέες τεχνολογίες μπορούν να βελτιώσουν την ταξιδιωτική εμπειρία με το 62% να εκτιμά ωστόσο ότι οι τεχνολογίες αυτές δεν θα την αλλάξουν ριζικά.

Αναγνωρίζουν δε την ανάγκη για ισορροπία μεταξύ της τεχνολογίας και της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης.

Ωστόσο, οι ταξιδιώτες εκτός ΗΠΑ, δεν εμπιστεύονται στον ίδιο βαθμό τις νέες τεχνολογίες. Οι επιχειρηματίες από την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, το Ην. Βασίλειο και τη Σιγκαπούρη εμπιστεύονται λιγότερο από τους υπόλοιπους τις νέες τεχνολογίες στα επαγγελματικά ταξίδια, ως προς το ότι μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία ταξιδίου του μέλλοντος. Οι ταξιδιώτες αυτοί δεν πιστεύουν ότι η εικονική πραγματικότητα και η τεχνητή νοημοσύνη θα απειλήσουν την ανθρωπότητα.

Σουηδοί και Νορβηγοί (37%) τείνουν να μην πιστεύουν ότι η τεχνολογία θα βελτιώσει τα επαγγελματικά ταξίδια, και ακολουθούν το Ην. Βασίλειο και η Γερμανία (41%), η Αυστραλία (42%), ο Καναδάς και η Γαλλία (44%) και η Σιγκαπούρη (47%).

Λιγότερο εύπιστοι στο σενάριο οι νέες τεχνολογίες θα αλλάξουν την ανθρωπότητα είναι οι Νορβηγοί (72%), οι Σουηδοί (70%), οι Βρετανοί (67%), οι Καναδοί και οι Γερμανοί (64%), οι Γάλλοι (61%) και οι Αυστραλοί (60%).

Παρότι οι ταξιδιώτες αυτοί είναι απαισιόδοξοι για την επίδραση των νέων τεχνολογιών στα ταξίδια, εξακολουθούν να ζητούν καλύτερη προσβασιμότητα από φορητές συσκευές.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»