Ευρωπαϊκά ξενοδοχεία: Ανεβαίνουν οι τιμές, +20% στην Αθήνα

19-09-17 | ΤΑΣΕΙΣ

Aυξήσεις παρατηρήθηκαν τον Ιούνιο στις τιμές των ξενοδοχείων σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, παρά τις αρνητικές προβλέψεις σε σχέση με τα ταξίδια των Βρετανών στο εξωτερικό κατά την εποχή μετά το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit.

Επτά από τις 8 μεγάλες τουριστικές πόλεις της Ευρώπης οι οποίες μελετήθηκαν σε έρευνα της OTA Insight, παρουσίασαν μεγάλες αυξήσεις τιμών στα ξενοδοχεία τους από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος.

Στην τάση αυτή συμμετέχει και η Αθήνα με μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις στην Ευρώπη καθώς τα ξενοδοχεία της διατίθενται στην αγορά σε τιμές 20% υψηλότερες σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Ακολουθούν οι αυξήσεις 16% από τα ξενοδοχεία της Λισαβόνας, 14% της Κοπεγχάγης, 8% της Μαδρίτης, 7% του Ντουμπρόβνικ και από 3% σε Μαδρίτη και Παρίσι. Η Νίκαια ήταν η μοναδική πόλη η οποία είχε μείωση τιμών, της τάξης του 1%.

Οι πληροφορίες αυτές αντλήθηκαν από την επεξεργασία δεδομένων σχετικά με τα καλύτερα διαθέσιμα στοιχεία μεταξύ Ιουνίου 2016 και Ιουνίου 2017. Αφορούσε τριάστερα, πεντάστερα και τετράστερα ξενοδοχεία σε 8 μεγάλες τουριστικές πόλεις της Ευρώπης.

Πολλοί θα περίμεναν ότι οι ξενοδόχοι θα έριχναν τις τιμές σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τα έσοδά τους από τις επιπτώσεις του Brexit, όμως δεν συνέβη αυτό, σχολιάζει ο διευθύνων σύμβουλος της OTA Insight, Adriaan Coppens.

Ο κ. Coppens αποδίδει την τάση αυτή στον αυξημένο αριθμό επισκεπτών στους ευρωπαϊκούς προορισμούς, κάτι που δίνει στους ξενοδόχους την αυτοπεποίθηση να αυξήσουν τις τιμές.

Οι τιμές σε ορισμένους προορισμούς αναπόφευκτα θα πέσουν, όμως η συνολική εικόνα εσόδων είναι θετική, τόνισε.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι