Έρευνα: Το 55% των Γερμανών τουριστών ανησυχεί για την καθαριότητα στα ξενοδοχεία

07-07-17 | ΤΑΣΕΙΣ

To 55% των Γερμανών τουριστών ελέγχουν εξονυχιστικά το δωμάτιο του ξενοδοχείου αγωνιώντας για την καθαριότητα, ιδιαίτερα στην τουαλέτα και το κρεβάτι.

Σύμφωνα με έρευνα της HolidayCheck που διενήργησε για λογαριασμό της η YouGov Deutschland GmbH σε δείγμα 2.050 ατόμων τον περασμένο μήνα, ρωτώντας σχετικά με τις πρώτες κινήσεις των Γερμανών με την άφιξη στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, το 35% των ανδρών και το 41% των γυναικών συμφωνούν ότι η καθαριότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Συνολικά, το 38% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι συνήθως ελέγχει την τουαλέτα και το κρεβάτι για ακαθαρσίες.

Το 31% δήλωσε ότι κινείται μέσα στο δωμάτιο μόνο με τις κάλτσες του ή με τα παπούτσια και το 24% ότι ξεπλένει τα ποτήρια πριν πιει από αυτά.

Το 18% δεν επιθυμεί να έρθει σε επαφή με το ειδικό κάλυμμα στα κρεβάτια, εκ των οποίων το 22% δήλωσε ότι θα ήθελε να αποφύγει οποιαδήποτε επαφή με το κάλυμμα. 

Οι γερμανοί τουρίστες δεν φαίνεται να ανησυχούν τόσο και για τη χρήση του τηλεκοντρόλ ή του τηλεφώνου στο δωμάτιο, καθώς μόλις το 2% χρησιμοποιεί πλαστική σακούλα ή κάλυμμα για τη χρήση τους.

Μόνο το 12% του δείγματος χρησιμοποιεί απολυμαντικό σπρέι για να ψεκάσει το διακόπτη φωτός ή κάτι αντίστοιχο. Ακόμη λιγότεροι (8%) ξεσκονίζουν ή καθαρίζουν τις επιφάνειες του δωματίου. 

Οι Γερμανοί φαίνεται ότι σε γενικές γραμμές εμπιστεύονται στην καθαριότητα το προσωπικό του ξενοδοχείου. Ωστόσο το 5% δήλωσε ότι άφησε στο δωμάτιο μικρά ίχνη ώστε να ελέγξουν τις υπηρεσίες καθαριότητας του ξενοδοχείου.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων