DRV/ Έρευνα: 1 στα 4 επαγγελματικά ταξίδια επηρεάζονται από την τρομοκρατία

19-06-17 | ΤΑΣΕΙΣ

Ένας στους 2 Γερμανούς σε επαγγελματικό ταξίδι ανησυχεί για την ασφάλειά του μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις των περασμένων μηνών και ένας στους 4 έχει αναγκασθεί να αλλάξει τον προγραμματισμό ταξιδίου εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας ή ακόμα και να το ακυρώσει.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η 5η έρευνα για τα επαγγελματικά ταξίδια που διενήργησε τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2017 η Travel Management Companies για λογαριασμό της Γερμανικής Ένωσης Ταξιδίων, DRV, σε δείγμα 110 διευθυντών επιχειρήσεων που ταξιδεύουν συχνά και 110 ταξιδιωτικών συμβούλων που ειδικεύονται στα επαγγελματικά ταξίδια και απασχολούνται σε ταξιδιωτικές εταιρίες άνω των 250 εργαζομένων.

Το 83% των εκπροσώπων των επιχειρήσεων συμφωνούν ότι η πιθανότητα επίτευξης επαγγελματικής συμφωνίας αυξάνεται σημαντικά με την προσωπική επαφή με τον δυνητικό πελάτη. Η σημασία των επαγγελματικών ταξιδίων προβάλλει πιο σημαντική από ποτέ καθώς στην έρευνα του 2015, μόλις οι μισοί ερωτηθέντες εξέφρασαν την ίδια άποψη και το ποσοστό τους το 2016 ανέβηκε στο 71%.

Ωστόσο το 25% των ταξιδιωτών είπαν ότι δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν επαγγελματικό ταξίδι λόγω πολιτικής αστάθειας στη χώρα στην οποία επρόκειτο να ταξιδέψουν.

Το 48% ανησυχούν για την ασφάλειά τους. Ιδιαίτερα οι γυναίκες (64%) και οι νεαρής ηλικίας ταξιδιώτες κάτω των 40 ετών (57%) ανησυχούν ότι κάτι μπορεί να τους συμβεί στο επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό.

Ο συνεργάτης της DRV εξηγεί ότι η προσωπική φροντίδα των ατόμων που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους μπορεί να αυξήσει την αίσθηση ασφάλειας. Για το λόγο αυτό, επισημαίνει, προτείνεται η 24ωρη υπηρεσία ασφάλισης για έκτακτες περιστάσεις, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων καθώς και η κράτηση μέσω τουριστικού πρακτορείου.

Η έρευνα αποτελεί μέρος καμπάνιας της DRV, η οποία στοχεύει να συνδέσει τις επιχειρήσεις με μια στρατηγική θεματική διαχείρισης και να κάνει ευρύτερα γνωστά τα οφέλη που προκύπτουν από τη διαχείριση των επαγγελματικών ταξιδίων σε συνεργασία με τα τουριστικά γραφεία που ειδικεύονται στα επαγγελματικά ταξίδια.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός