Διακοπές 360 μοιρών στους φάρους του κόσμου

19-06-17 | ΤΑΣΕΙΣ

Στις περισσότερες ναυτικές χώρες του κόσμου,  οι κοινότητες διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και η ιδιωτική πρωτοβουλία,  κράτησαν τους φάρους ζωντανούς μετατρέποντάς τους σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Αν και η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας έχει εκσυγχρονιστεί με αυτόματα συστήματα προειδοποίησης, λόγω της καίριας θέσης τους οι περισσότεροι από τους φάρους είναι ενεργοί και μάλιστα κάποιοι από αυτούς διατηρούν ακόμη ανθρώπινο δυναμικό.

Οι δεκαπέντε πεντάστεροι φάροι του κόσμου βρίσκονται σε αρκετές Πολιτείες των ΗΠΑ (Μέιν, Όρεγκον, Ν. Υόρκη, Καλιφόρνια, Β. Καρολίνα),  στην Αγγλία, στη Σκωτία , στη Νορβηγία , στην Πορτογαλία, στη Νέα Ζηλανδία  και στη Νότιο Αφρική. Συνδυάζουν τη διάθεση για ρομαντισμό με την αναζήτηση της περιπέτειας, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις προσφέρονται ενδιαφέρουσες δράσεις, όπως ξενάγηση στα παλιά φαρικά συστήματα, κυνήγι θησαυρού στις γύρω σπηλιές, αναγνώριση και συλλογή απολιθωμάτων,  παρατήρηση αστεριών, ψάρεμα αστακού, γευσιγνωσία  κ.α.

Το εντυπωσιακό με τα ξενοδοχεία – φάρους, είναι εκτός των άλλων η αβίαστη θέα των 360 μοιρών και η παντελής έλλειψη γειτονικών κτιρίων, αν και η έντονη ζήτηση έχει συμβάλλει στη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων εστίασης καθώς και εμπορικών καταστημάτων, όπου είναι εφικτό.

 Η πρόσβαση στις ιδιόμορφες τοποθεσίες γίνεται συνήθως με ελικόπτερο ή πλωτά μέσα, ενώ λόγω του εύλογα περιορισμένου αριθμού των δωματίων, οι κρατήσεις πραγματοποιούνται μέχρι και δώδεκα μήνες πριν την άφιξη.

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια