Ο τουρισμός γκολφ μπορεί να φέρει 1 εκατ. τουρίστες στην Ελλάδα

09-06-17 | ΤΑΣΕΙΣ

Κατά τουλάχιστον 1 εκατ. επισκέπτες μπορεί να ενισχύσει τις ετήσιες τουριστικές αφίξεις η Ελλάδα εάν αξιοποιήσει τις δυνατότητες για τουρισμό γκολφ, συμπεριλαμβανομένων των κατάλληλων υποδομών, εκτιμά σε έκθεσή της η εταιρία ακινήτων Algean Property.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρίας, το μοντέλο αυτό έχει δοκιμαστεί από χώρες με παρόμοιο κλίμα με της Ελλάδας, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ν. Γαλλία, όπου το γκολφ συμβάλλει στη διεύρυνση της τουριστικής σεζόν σε 12 μήνες.

Βάσει των στοιχείων που παρουσιάζει η έκθεση, ο μέσος τουρίστας γκολφ δαπανά 250 ευρώ την ημέρα έναντι 75 ευρώ που είναι οι ημερήσιες δαπάνες του μέσου τουρίστα στην Ελλάδα.

Η χώρα μας μπορεί να γίνει ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς για τουρισμό γκολφ στην Ευρώπη, καθώς διαθέτει τα φυσικά χαρακτηριστικά και το κατάλληλο κλίμα με μέση θερμοκρασία στους 16 βαθμούς Κελσίου καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Μέχρι πρόσφατα, η αγορά τουρισμού γκολφ στην Ελλάδα παρέμενε σχεδόν ανεκμετάλλευτη, με μόλις επτά γήπεδα 18 τρυπών και ένα 9 τρυπών. 

Το 2016, μια εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό με 25 εκατ. διεθνείς αφίξεις, οι επισκέπτες γκολφ δεν ξεπέρασαν τις 200.000.

Δείτε τον χάρτη του γκολφ στην Ελλάδα…

Σε διεθνές επίπεδο, ο τουρισμός γκολφ το 2016 σημείωσε ανάπτυξη 5,5% έναντι ανάπτυξης 10,7% το 2015. Την τελευταία 5ετία καταγράφεται σωρευτική ανάπτυξη της αγοράς γκολφ της τάξης του 40%, ενώ οι προβλέψεις για την περίοδο 2017-2021 κάνουν λόγο για ετήσια ανάπτυξη 15%.

Οι προορισμοί γκολφ σε όλο τον κόσμο παρήγαγαν ανάπτυξη 5,3% στις διεθνείς τουριστικές αφίξεις το 2016. Η Ευρώπη είχε τους μεγαλύτερους αριθμούς με αύξηση 7,9%. Το 45% των παράκτιων gold resort στη Μεσόγειο προσφέρουν επίσης κατοικίες προς πώλησης. Το 15% των resort προσφέρουν διαμονή στο γήπεδο με ενοικίαση βίλας.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι