Έρευνα: Tα παιδιά αποφασίζουν για τις οικογενειακές διακοπές

01-06-17 | ΤΑΣΕΙΣ

Τα παιδιά (Generation Z) παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή των οικογενειακών διακοπών για το 88% των οικογενειών από την Αυστραλία, το Ην. Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ. Στη Γερμανία το ποσοστό αυτό των οικογενειών ανεβαίνει στο 95%.

Αυτό έδειξε έρευνα που διενήργησε τον Απρίλιο η YouGov για λογαριασμό της θυγατρικής της HomeAway, FeWo, μεγάλης πλατφόρμας ενοικίασης κατοικιών στη Γερμανία, σε δείγμα 7.420 ανθρώπων από τις χώρες αυτές.

Ο λόγος για τον οποίο οι οικογένειες αφήνουν την επιλογή των διακοπών στα παιδιά τους είναι επειδή πιστεύουν ότι έτσι θα περάσουν καλύτερα στο ταξίδι (51%) και για να δείξουν στα παιδιά τους ότι συμμετέχουν κι εκείνα στην απόφαση για το ταξίδι (53%).

Μοναδική εξαίρεση είναι το Ην. Βασίλειο, όπου σχεδόν κάθε δεύτερο παιδί στην έρευνα είπε ότι οι γονείς αποφασίζουν μόνοι τους τον προορισμό.

Στην περίπτωση των Γερμανών, η έρευνα έδειξε ότι αποφασίζουν σύμφωνα με τις επιλογές των παιδιών τους, όχι απλώς για τον προορισμό, αλλά και για το φαγητό (32%) και τις δραστηριότητες (67%).

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες ανάμεσα στους οποίους έγινε η έρευνα, ανέφεραν ότι παίρνουν μαζί τους ένα ή 2 τάμπλετ στις διακοπές και άλλες συσκευές. Οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί ανέφεραν από 3 έως 5 τέτοιες συσκευές.

Τα παιδιά των Γερμανών ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για οικογενειακές διακοπές μεγάλης διάρκειας και το ένα τρίτο εξ αυτών για γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο. Επίσης προτιμούν διαμονή σε εξοχική κατοικία (53%) ή σε δεντρόσπιτο (32%).

Επιπλέον, για τους Γερμανούς οι ταινίες του σινεμά είναι το πιο σημαντικό ερέθισμα για την επιλογή προορισμού. 

Όσον αφορά τον προϋπολογισμό διακοπών, τρία στα 4 παιδιά Γερμανών και 3 στα 4 παιδιά Ιταλών γνωρίζουν τα έξοδα του ταξιδίου, την ώρα που τα παιδιά των Αμερικανών και των Βρετανών δεν είναι ενήμερα.

διαβάστε ακόμα

Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες