Αμερικανικός τουρισμός: Τάση για 3ήμερα στην Ευρώπη και διακοπές παραλίας το 2017

11-05-17 | ΤΑΣΕΙΣ

Τάση για 3ήμερες αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα στην Ευρώπη, ιδιαίτερα τις περιόδους που ευνοούνται από προσφορές και χαμηλές τιμές, αποκαλύπτει για τις ταξιδιωτικές προτιμήσεις των Αμερικανών έρευνα της Travelzoo.

Ενώ μόνο το 9% των ερωτηθέντων προγραμματίζουν διακοπές μεγαλύτερης διάρκειας (5 ή περισσότερων ημερών) στην Ευρώπη το 2017, οι μισοί θα έκαναν ένα 3ήμερο ταξίδι το  Σαββατοκύριακο σε κάποιο προορισμό της.

Με τις νέες low cost αεροπορικές εταιρίες, όπως οι WOW air και η Norwegian, οι τιμές των εισιτηρίων για Ευρώπη είναι πιο ανταγωνιστικές σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Περισσότεροι από το 65% των ερωτηθέντων θα ταξίδευαν στην Ευρώπη για ένα Σαββατοκύριακο αν η τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων δεν υπερέβαινε τα 500 δολάρια.

Σε αντιστοιχία με τα ευρήματα αντίστοιχης έρευνας της Travelzoo για την Άνοιξη του 2017, η έρευνα για το καλοκαίρι εντοπίζει επίσης ότι σχεδόν το 60% των Αμερκανών θα ταξιδέψει στο εσωτερικό της χώρας κάνοντας εκεί τις βασικές διακοπές του φέτος.

Ένας από τους σημαντικότερους στον προγραμματισμό 3ήμερης απόδρασης το Σαββατοκύριακο είναι η επίσκεψη στην οικογένεια και φίλους (85%) και όχι οι επίσημες αργίες.

Περισσότεροι από τους μισούς θα επέλεγαν αυτό το καλοκαίρι προορισμό παραλίας για χαλάρωση σε συνδυασμό με ξεναγήσεις και φαγητό. Επίσης, σχεδόν οι μισοί από όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, έχουν κάνει διακοπές στο πλαίσιο επαγγελματικού ταξιδίου – bleisure.

Η έρευνα διενεργήθηκε διαδικτυακά σε δείγμα 1.367 καταναλωτών στις ΗΠΑ και ολοκληρώθηκε στις 4 Απριλίου 2017.

διαβάστε ακόμα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες
Νέες Σ.Σ.Ε. στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των Χανίων
Indie Playground Festival vol.2 | 1 & 2 Ιουνίου | Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους