Βρετανικός τουρισμός: Στους 7 top προορισμούς η Ελλάδα για διακοπές με καλό value

08-05-17 | ΤΑΣΕΙΣ

O έβδομος δημοφιλέστερος προορισμός, που ξεπερνά τις προσδοκίες των ταξιδιωτών ως value προορισμός, είναι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή για τους Βρετανούς.

Αυτό έδειξε έρευνα των βρετανικών ταχυδρομείων που αποκαλύπτει τις τάσεις στις δαπάνες των Βρετανών κατά τις διακοπές του 2017. 

Η χώρα μας συγκεντρώνει το 10% των προτιμήσεων των Βρετανών, ενώ κυρίαρχος είναι για φέτος η Ισπανία, την οποία προτιμά σχεδόν το ένα τέταρτο των Βρετανών που θα κάνει διακοπές στο εξωτερικό.

Πέρα από την παρουσία της στο top10 των δημοφιλέστερων προορισμών για Βρετανούς, η Ελλάδα συγκεντρώνει και πολύ υψηλές κριτικές. Όσοι Βρετανοί επισκέφθηκαν στο παρελθόν τη χώρα μας την αξιολογούν κατά 85% θετικά, με τις προσδοκίες τους για value να υπερκαλύπτονται. Τέτοιοι προορισμοί είναι επίσης η Ισπανία (91% θετικό value), η Τουρκία, η Καραϊβική και οι ΗΠΑ. 

Αντίθετα, κριτικές για το χειρότερο value από Βρετανούς που έχουν ταξιδέψει στον προορισμό, είχαν η Βουλγαρία (θετικές αξιολογήσεις μόνο από τα τρία τέταρτα των ταξιδιωτών), το Ντουμπάι (το 44% το αξιολογεί με καλό value), η Γαλλία (2 στους 5 αξιολόγησαν αρνητικά για το value) και η Ιταλία (το ένα τρίτο θεώρησε ότι είχε κακό value).

Παρόλ’ αυτά, το 18% των Βρετανών ανέφεραν ότι θα ταξιδέψουν στη Γαλλία και το 17% στην Ιταλία, ανεβάζοντάς τις στη δεύτερη και τρίτη θέση των δημοφιλέστερων προορισμών, αντίστοιχα.

Φέτος μόνο το 2% των Βρετανών σκοπεύει να ταξιδέψει στη Sunny Beach ή σε άλλα θέρετρα της Μαύρης Θάλασσας στη Βουλγαρία, παρά την αξιολόγηση της χώρας, νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ως έναν από τους προορισμούς με το καλύτερο value.

Περισσότεροι από τα 2 τρίτα των Βρετανών προγραμματίζουν ταξίδι στο εξωτερικό αυτή τη χρονιά παρά τις αυξημένες ταξιδιωτικές τους δαπάνες πέρυσι που έφθασαν τα 1,97 δισ. λίρες ή 100 λίρες το καθένας. 

Ενώ 4 στους 5 Βρετανούς είπαν ότι είχαν θέσει συγκεκριμένο προϋπολογισμό στο τελευταίο τους ταξίδι, λιγότεροι από το ένα τρίτο (31%) τον εφάρμοσαν με το υπόλοιπο ποσοστό να ξεπερνά τη μέση δαπάνη ανα ζευγάρι, που είναι οι 741 λίρες, και να φθάνει στις 212 λίρες, 29% περισσότερα σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό.

Μόλις το 11% όσων προγραμματίζουν διακοπές στο εξωτερικό προτίθενται να αυξήσουν τον προϋπολογισμό τους φέτος εξαιτίας της μείωσης της στερλίνας παρά τα υψηλά επίπεδα αυξημένων δαπανών. 

Οι 10 δημοφιλέστεροι προορισμοί του 70% των 2.081 Βρετανών που έλαβαν μέρος στην έρευνα, και σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, είναι…

1. Ισπανική Ενδοχώρα 24%

2. Γαλλία 18%

3. Ιταλία 17%

4. ΗΠΑ 16%

5. Κανάρια  Νησιά 11%

6. Πορτογαλία 10%

7. Ελλάδα 10%

8. Βαλεαρίδες 9%

9. Καραϊβική 6%

10. Κροατία 6%

Σύμφωνα με έρευνα της Populus, οι σημαντικότεροι παράγοντες επιλογής διακοπών είναι οι εξής:

-κόστος μεταφορών (π.χ. πτήσεις) 87%

-κόστος γευμάτων, ποτών και άλλων τουριστικών αντικειμένων 76%

-εκπτώσεις στο πακέτο διακοπών 68%

-η ισοτιμία της λίρας 51%

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour