Premier Tax Free Greece: Ρεκόρ συναλλαγών tax free

25-04-17 | ΤΑΣΕΙΣ

Όρθια κρατάει ο ελληνικός τουρισμός την εθνική οικονομία, τη στιγμή που άλλοι κλάδοι εξακολουθούν να παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης και υποχώρησης. Η Ελλάδα καταγράφει ρεκόρ αφίξεων σε μια ήπια τουριστικά περίοδο για τη χώρα, κυρίως από Ρωσία, Ισραήλ και Λίβανο και σε ποσοστό που από την πλευρά των συναλλαγών Tax Free ξεπέρασε ήδη το 45%.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Premier Tax Free Greece, επισκέπτες από την Κίνα επιλέγουν και πάλι την Ελλάδα και επιστρέφουν στην κορυφή των εθνικοτήτων μετά από την πτώση του 2016. Το 31% των συναλλαγών Tax Free το πρώτο τρίμηνο του 2017 πραγματοποιείται από Κινέζους με μέσο όρο αγορών τα 330€ και με ιδιαίτερη προτίμηση στο κόσμημα και στο ρουχισμό.

Η Ρωσία, τα Σκόπια και η Αμερική επιλέγουν με θέρμη την ομορφιά της χώρας μας και συνεισφέρουν στα κέρδη της οικονομίας 60% επιπλέον αγορές, με συναλλαγές Tax Free σε Αθήνα, Κρήτη, Ρόδο και Θεσσαλονίκη. 

Πιο συγκεκριμένα οι συναλλαγές αυξήθηκαν από Κινέζους 109%, από Ρώσσους 65%, από Αμερικάνους 87%, από Σκόπια 37% και από Ισραήλ η αύξηση το πρώτο τρίμηνο ξεπέρασε το 200% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016. Η μείωση ορίου από τα τέλη του 2016 στα 50€ από 120€ έχει φέρει επιπλέον συναλλαγές 35% στα ελληνικά καταστήματα και επιβεβαιώνει την πολύμηνη προσπάθεια της Premier Tax Free Greece για την τροποποίηση της ΠΟΛ1338 σε συνεργασία με τους πελάτες της!

Η Αθήνα κερδίζει και πάλι το στοίχημα της πρωτιάς κρατώντας το 52% των συναλλαγών Tax Free που πραγματοποιήθηκαν από μη-κοινοτικούς τουρίστες στα καταστήματα της από Ιανουάριο μέχρι τέλη Μαρτίου. Η Θεσσαλονίκη παραμένει σταθερά στην 2η θέση των περιοχών με την μεγαλύτερη ζήτηση ενώ η Σαντορίνη εκτοξεύτηκε και πάλι με ποσοστό αύξησης σε συναλλαγές Tax Free πάνω από 250% σε σύγκριση με το αντίστοιχό διάστημα του 2016. 

Είναι γεγονός πως ο μέσος όρος των αγορών από κάθε εθνικότητα έχει μειωθεί κατά 25% σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές αλλά το νέο όριο συναλλαγών Tax Free στην Ελλάδα έχει προσθέσει συναλλαγές, τζίρο, πελάτες και φυσικά αισιοδοξία σε αγορές που μέχρι πριν λίγους μήνες δεν μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε. Η υπηρεσία Tax Free είναι αναπόσπαστο δικαίωμα των τουριστών και η δυνατότητα χρήσης αυτής από κάθε δικαιούχο φέρνει ικανοποίηση στους τουρίστες αλλά και έσοδα στα καταστήματα της χώρας μας!

Η Premier Tax Free Greece εκτιμά ότι ο τουρισμός υπήρξε ο μοναδικός τομέας που, ειδικά τα τελευταία χρόνια της κρίσης, αναπτύχθηκε κρατώντας την χώρα όρθια μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. 

διαβάστε ακόμα

Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια
Έντονη ζήτηση για ταξίδια στην Αμερική το 2024
HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές