TUI - Έρευνα: 1 στους 10 ευρωπαίους προτιμά «πράσινα» ξενοδοχεία

07-03-17 | ΤΑΣΕΙΣ

Ένας στους 10 ευρωπαίους τουρίστες κάνει κράτηση σε φιλικά προς το περιβάλλον ξενοδοχεία, αποδεικνύοντας ότι τα οικολογικά ταξίδια αποτελούν ήδη προτεραιότητα για πολλούς Ευρωπαίους, ακόμα κι αν υπάρχουν προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπισθούν.

Αυτό έδειξε έρευνα του ομίλου της TUI σε δείγμα 3.000 ατόμων που είχαν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 1 ταξίδι την τελευταία 2ετία, μελετώντας πώς αντιμετωπίζουν τις βιώσιμες διακοπές ταξιδιώτες  από τη Γερμανία, το Ην. Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Σουηδία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Οι εξοχικές κατοικίες συμβαδίζουν με την αντίληψη περί οικολογικών διακοπών για τους Γερμανούς και τους Γάλλους. Μόνο το 17% βέβαια των Γερμανών και το 18% των Γάλλων, πελατών της TUI, προτιμούν ξενοδοχεία φιλικά στο περιβάλλον, ενώ το ίδιο συμβαίνει για το 6% των Σουηδών και το 5% των Ολλανδών. Για τους Βρετανούς και τους Βέλγους το αντίστοιχο ποσοστό δεν υπερβαίνει το 9%.

Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι οι τουρ οπερέιτορ έχουν την ευθύνη να καταρτίσουν προσφορές βιώσιμων πακέτων και να ενημερώνουν καλύτερα το ταξιδιωτικό κοινό. 

«Αυτό αποτελεί επιβράβευση της στρατηγικής βιωσιμότητας της TUI βάσει της οποίας μέχρι το 2020 θα προσφέρουμε 10 εκατ. πράσινες προσφορές μέχρι το 2020», δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και υπεύθυνος της στρατηγικής βιωσιμότητας του Ομίλου TUI, Thomas Ellerbeck. Τα αποτελέσματα της έρευνας, είπε, θα πρέπει να αποτελέσουν το έναυσμα για ολόκληρη την τουριστική βιομηχανία να συνεχίσει την προώθηση των προτύπων βιωσιμότητας. Βασική προϋπόθεση για αυτό, εξήγησε ο κ. Ellerbeck, είναι, μεταξύ άλλων, να εφαρμόζονται πιστοποιήσεις βιωσιμότητας στα ξενοδοχεία σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Βιώσιμου Τουρισμού. 

Περισσότεροι από τους μισούς (55%) ερωτηθέντες εξέφρασαν τα παράπονά τους για ελλειπή πληροφόρηση και προσφορές. Το 66% πιστεύει ότι η ευθύνη για τον βιώσιμο σχεδιασμό ταξιδίων ανήκει στις τουριστικές επιχειρήσεις και όχι στους ίδιους (στη Γερμανία το ποσοστό έφτασε το 70%). Στην περίπτωση των ξενοδοχείων, η βιωσιμότητα αποτελεί σημαντικό κριτήριο για τα τουριστικά γραφεία τα οποία οφείλουν να εντοπίζουν γεύσεις της τοπικής κουζίνας και να διασφαλίζουν ότι αυτές δεν πηγαίνουν χαμένες. 

Το 84% θεωρεί σημαντικό να συμβάλλουν όλοι στη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στα ταξίδια. Το 68% δήλωσε έτοιμο να κάνει συμβιβασμούς στον τρόπο ζωής προς όφελος του περιβάλλοντος. Βασικά κίνητρα για τη βιωσιμότητα είναι η προστασία του περιβάλλοντος και των ζώων.

Οι Γάλλοι, οι Γερμανοί και οι Βέλγοι δείχνουν ιδιαίτερα τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα. Βάσει του δείκτη βιωσιμότητας τον οποίο διαμόρφωσε η έρευνα, εντοπίστηκαν 3 επίπεδα: υψηλό (π.χ. εγκατάσταση ηλιακών πάνελ, χρηματοδότηση περιβαλλοντικών οργανισμών ή βιώσιμα ταξίδια), μεσαίο (π.χ. αυτόνομες ενεργειακά οικιακές εφαρμογές) και χαμηλό (π.χ. αποφυγή εξοικονόμησης φαγητού ή ενέργειας).

Στους Γάλλους παρατηρήθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό δέσμευσης στη βιωσιμότητα (48%, έναντι 41% των Γερμανών και των Βέλγων αντίστοιχα). Τα ποσοστά το Ην. Βασίλειο ήταν 32%, στη Σουηδία 38% και στην Ολλανδία 33%.

διαβάστε ακόμα

In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή