1,091 δισ. δολάρια η αξία των online τουριστικών πρακτορείων μέχρι το 2022

23-01-17 | ΤΑΣΕΙΣ

Σε 1,091 δισ. δολάρια θα ανέρχεται η αξία της παγκόσμιας online αγοράς ταξιδίων (ΟΤΑ) μέχρι το 2022, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η Allied Market Research.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η περιοχή Ασία-Ειρηνικός αναμένεται να καταγράψουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της περιόδου που εξετάζει η έρευνα. Η Β. Αμερική αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων το 2015, ωστόσο τη θέση της, σύμφωνα με τα στοιχεία, θα λάβει μέσα στα επόμενα χρόνια η Ασία-Ειρηνικός.

Οι άμεσοι πάροχοι ταξιδίων, όπως τα ξενοδοχεία, οι αερομεταφορείς και οι εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων, που προσφέρουν ευκολίες κράτησης στις ιστοσελίδες τους, κυριαρχούν στην αγορά, ενώ τα online τουριστικά γραφεία (OTA) θα αναπτυχθούν περαιτέρω μέσα στα επόμενα 5-6 χρόνια.

Η ανάπτυξη των ΟΤΑ προκαλείται από την αύξηση της διείσδυσης του διαδικτύου, την αύξηση διαθέσιμων εισοδημάτων στις ανερχόμενες αγορές και από την ευκολία σύγκρισης που προσφέρουν ανάμεσα σε μια ποικιλία επιλογών ταξιδίου στο διαδίκτυο. 

Οι παίκτες της αγοράς εισάγουν καινοτόμα ταξίδια και πακέτα διακοπών που βοηθούν τους ταξιδιώτες στη λήψη σταθερών αποφάσεων βάσει των οικονομικών δυνατοτήτων τους, όπως οικονομικά πακέτα για διεθνείς προορισμούς, εκπτώσεις στην ενοικίαση αυτοκινήτου και στις διεθνείς πτήσεις.

Μείωση του μεριδίου των άμεσων παρόχων μέχρι το 2022

Οι άμεσοι πάροχοι αντιπροσώπευαν σχεδόν το 57% από το σύνολο των εσόδων της αγοράς OTA το 2015. Παρότι θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στην αγορά μέχρι το 2022, αναμένεται προοδευτική μείωση του μεριδίου αγοράς τους, εξαιτίας της αυξανόμενης δημοφιλίας που παρουσιάζουν οι ΟΤΑ. Οι ΟΤΑ διευρύνουν το προφερόμενο προϊόν με ταχείς ρυθμούς προκειμένου να προσελκύσουν ταξιδιώτες και να αυξήσουν τη βάση πελατών τους.

Από τις πλατφόρμες κρατήσεων, τα κινητά αντιπροσωπεύουν τα 2 έβδομα των εσόδων της αγοράς και αναμένεται να καταγράψουν την μεγαλύτερη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. 

Ο κλάδος των μεταφορών θα διατηρήσει την ηγετική θέση του στην αγορά online ταξιδιωτικών υπηρεσιών εξαιτίας της αύξησης των αεροπορικών κρατήσεων. Σημαντική ανάπτυξη έχουν σημειώσει τα πρόσφατα έτη και οι κρατήσεις υπηρεσιών σιδηροδρόμων και η Expedia ανακοίνωσε τα σχέδιά της για νέα υπηρεσία εισιτηρίων τρένων στην Ευρώπη μέχρι τα τέλος του έτους.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων