Βρετανικός τουρισμός: Μεγαλύτερες δαπάνες το 2017 – μειώνεται η ζήτηση για την υψηλή σεζόν

05-12-16 | ΤΑΣΕΙΣ

Oι μισοί καταναλωτές από το Ην. Βασίλειο (47%) σκοπεύουν να κάνουν ταξίδι στο εξωτερικό μέσα στο ερχόμενο 12μηνο, ενώ 2 στους 5 (41%) προτίθενται να ξοδέψουν περισσότερα στις διακοπές τους, 11 ποσοστιαίες μονάδες περισσότεροι σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Αυτά είναι μερικά από τα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε τον Οκτώβριο του 2016 η Kantar TNS για λογαριασμό της έκθεσης Insight Report της Travel Weekly, αντλώντας δεδομένα από δείγμα 1.200 καταναλωτών από το Ην. Βασίλειο.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το ένα πέμπτο των κατοίκων του Ην. Βασιλείου παραμένει αναποφάσιστο για τα αν θα ταξιδέψει στο εξωτερικό το 2017.

Το 55% των ενηλίκων με παιδιά σκοπεύουν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό, 9% περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι, ενώ το ποσοστό των ατόμων με παιδιά που σκοπεύει να δαπανήσει περισσότερα για τις διακοπές το 2017 (47%) παρουσιάζει αύξηση 17% σε σχέση με πέρυσι.

Η τάση για αύξηση των ταξιδιωτικών δαπανών των Βρετανών το 2017 που εντοπίζει η έρευνα, αναχαιτίζει τις ανησυχίες για πιθανό αντίκτυπο της αύξησης των τιμών κατά 5-6% στις διακοπές τους τη νέα χρονιά λόγω μείωσης της αξίας της λίρας.

Μετακίνηση της ζήτησης προς τα ταξίδια εκτός υψηλής σεζόν

Η έρευνα έδειξε ακόμη ότι η συγκεκριμένη αγορά ταξιδιωτών απομακρύνεται από τις διακοπές κατά τους μήνες της υψηλής σεζόν, με μόνο το 14% να σχεδιάζει διακοπές τον  Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2017, ποσοστό μειωμένο κατά 11% σε σχέση με το αντίστοιχο πέρυσι.

Έτσι, παρατηρείται αύξηση 6% στο ποσοστό των ατόμων (22%) που προγραμματίζουν διακοπές στο εξωτερικό το Μάιο ή τον Ιούνιο.

Σημαντικό ποσοστό ενηλίκων παρουσιάζεται αναποφάσιστο σχετικά με το χρόνο των διακοπών, με το 15% όσων προγραμματίζουν ταξίδι (8% περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι) να αναφέρει ότι δεν γνωρίζει πότε θα ταξιδέψει.

Η διάρκεια των διακοπών φαίνεται πως περιορίζεται, παρότι σύμφωνα με την έρευνα παρατηρείται μεγάλη διαφοροποίηση στις ηλικίες, με τα άτομα ηλικίας 16-44 να προτιμούν τις 7 διανυκτερεύσεις η λιγότερες και τα άτομα 45 ετών και άνω να προτιμούν τουλάχιστον 8 διανυκτερεύσεις.

Η έρευνα κατέγραψε ακόμη υποχώρηση της ζήτησης από τις διακοπές παραλίας στο εξωτερικό (-10%, σε 36%). Σχεδόν ένας στους 5 ήταν αναποφάσιστος για το είδος των διακοπών που θα κάνει.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων