Euromonitor: Οι συνέπειες του Brexit στα ταξίδια και στο εμπόριο

21-09-16 | ΤΑΣΕΙΣ

H αβεβαιότητα μετά το Brexit μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των επαγγελματικών συμφωνιών και των επαγγελματικών ταξιδίων, προειδοποιεί έκθεση της Euromonitor International σχετικά με τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η έξοδος στη Βρετανίας από την ΕΕ στη βιομηχανία, το εμπόριο και τους καταναλωτές.

Ενώ η μείωση της αξίας της λίρας καθιστά το Ην. Βασίλειο πιο ελκυστικό προορισμό για εισερχόμενο τουρισμό, τα ταξίδια στο εξωτερικό μπορεί να ακριβύνουν για τους βρετανούς ταξιδιώτες οι οποίοι πιθανόν θα προτιμούν προορισμούς του εσωτερικού.

Οι πωλήσεις αλκοολούχων ποτών αναμένεται να δεχθούν πλήγμα, με το κρασί να υφίσταται τις περισσότερες συνέπειες. 

Ενώ ο αντίκτυπος του Brexit θα είναι ιδιαίτερα αποδιοργανωτικός για το Ην. Βασίλειο, και η δυτική Ευρώπη δεν θα καταφέρει να αποφύγει τις επιδράσεις του.

Για τα brand μόδας, το Brexit θα αποτελέσει κίνητρο για επιστροφή της παραγωγής στο Ην. Βασίλειο. Το αδύναμο νόμισμα προκαλεί μεγάλα προβλήματα στα βρετανικό brand μόδας που αναθέτουν σε τρίτους την παραγωγή τους, με το εμπόριο σε προϊόντα χαμηλής τιμής και μεγάλου όγκου να ενδέχεται να δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα, καθώς τα περιθώρια κέρδους είναι εξαιρετικά μικρά. 

Στο χώρο της ομορφιάς, ειδικά στα ακριβά αρώματα, τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος και τα καλλυντικά θα παρουσιαστεί μειωμένη δραστηριότητα. Όσοι κάνουν εξαγωγές από το Ην. Βασίλειο στην Ευρώπη μπορεί να αποφασίσουν να μετακινήσουν τις επιχειρήσεις του εκτός της χώρας για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί.

Στα συσκευασμένα τρόφιμα, οι κατηγορίες που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι τα έτοιμα γεύματα, τα γλυκά και τα σνακ, τα δημητριακά, τα μπισκότα και οι μπάρες, καθώς θα πληγούν πρώτα από τη μείωση των εισοδημάτων και τις ελαφρώς υψηλότερες τιμές τους στο λιανικό εμπόριο.

διαβάστε ακόμα

Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές