Οι νέες τάσεις στο design των ξενοδοχείων- ποιες αλλαγές έρχονται στην υποδοχή και στους χώρους

06-09-16 | ΤΑΣΕΙΣ

Δημόσιοι χώροι που θα μοιάζουν με καθιστικό, περιορισμός της παραδοσιακής υποδοχής και διπλοί χρωματικοί τόνοι είναι μερικές από τις τάσεις που πρόκειται να επικρατήσουν στο ντιζάιν των νέων ξενοδοχείων κατά το υπόλοιπο της χρονιάς αλλά και μέσα στο 2017, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Όπως υποστηρίζει η συν-ιδρύτρια του MatchLine Design Group, Lesley Hughes Wyman, οι διπλοί χρωματικοί τόνοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί στο ξενοδοχειακό ντιζάιν αυτή την εποχή και συνιστούν την απομάκρυνση από ψυχρούς τόνους και την προτίμηση σε πιο ζεστούς. Το γκρι, εξηγεί, είναι πολύ δημοφιλές όμως τείνει προς πιο ζεστούς τόνους με μεταλλικές πινελιές.

Τα λεπτομερή ντιζάιν είναι επίσης στη μόδα και αναμένει ότι οι μεταλλικές λεπτομέρειες και οι ψυχροί τόνοι θα κυριαρχήσουν μέχρι το τέλος του 2017. Η τάση αυτή θα διασκέσει, αναφέρει η κ. Hughes Wyman στο Hotel News Now, γιατί κυριαρχεί ήδη το navy, ενώ το σμαραγδί και το βιολετί είναι άλλοι 2 ζεστοί τόνοι. Τα ξενοδοχεία που δεν θα ανοίξουν στον επόμενο χρόνο θα έχουν τέτοια χρώματα, ανέφερε.

Λόμπι και δημόσιοι χώροι

H απομάκρυνση του καθιερωμένου σημείου για το τσεκ ιν και ο σχεδιασμός περισσότερων χώρων κοινωνικοποίησης αποτελεί σημείο αιχμής στην ξενοδοχειακή βιομηχανία και οι ειδικοί του ντιζάιν εκτιμούν ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί.

Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από τα ξενοδοχεία για να «βγάλουν» τους επισκέπτες από το δωμάτιο και να τους οδηγήσουν στους δημόσιους χώρους για κοινωνικοποίηση. Η ανάγκη για χώρους κοινωνικοποίησης θα αποτελέσει στο μέλλον παράγοντα επιλογής ξενοδοχείου για τους σύγχρονους 25άρηδες, εκτιμά ο διευθυντής στρατηγικής και ανάπτυξης του ντιζάιν στούντιο ICRAVE στη Νέα Υόρκη, Jesse MacDougall.

Οι ξενοδόχοι πρέπει να προσπαθήσουν να σπάσουν τον κύκλο του ντιζάιν ακολουθώντας το παράδειγμα βιομηχανιών που ανανεώνονται εποχιακά, όπως το λιανικό εμπόριο. Η μεγάλη ευκαιρία είναι η έμφαση στους δημόσιους χώρους ως σημάδι αλλαγής, τόνισε ο κ. MacDougall.

Ο Gettys Group λάνσαρε το κόνσεπτ των living-stage στο ξενοδοχειακό brand Red Lion Hotels ώστε να ενεργοποιήσει τους δημόσιους χώρους των ξενοδοχείων. Εκεί ερμηνεύουν μουσικοί και καλλιτέχνες και οι ερμηνείες τους προβάλλονται σε άλλα ξενοδοχεία της αλυσίδας.

Η πρόεδρος της International Design Concepts, Stephanie Tyler, είπε ότι η ομάδα της σχεδιάζει πιο φιλόξενους δημόσιους χώρους στα ξενοδοχεία, με το τσεκ ιν να γίνεται αναπαυτικά στις πολυθρόνες μέσω iPad, με συνοδεια κοκτέιλ.

Εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι, ντιζάιν με έμφαση στον πολιτισμό

Στην αγορά της Καραϊβικής, όπου δραστηριοποιείται αυτόν τον καιρό η International Design Concepts, οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι βρίσκονται σε ενότητα. Οι γραμμές μεταξύ των 2 είναι θολές, χωρίς μεγάλες διαφορές, ακόμα και στα έπιπλα και τη διακόσμηση, εξηγεί η κ. Tyler.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι