Eπαγγελματικά ταξίδια: 6 στους 10 έχουν μείνει ή έχουν σκεφτεί να μείνουν σε σπίτια

31-08-16 | ΤΑΣΕΙΣ

Όλο και μεγαλύτερο έδαφος κερδίζουν τα ενοικιαζόμενα σπίτια στα επαγγελματικά ταξίδια, με το 20% των ταξιδιωτών να έχουν ήδη επιλέξει εναλλακτικό τύπο καταλύματος σε τουλάχιστον ένα από τα ταξίδια τους και το 42% να έχει σκεφτεί να το κάνει.

Αυτό αποκαλύπτει έρευνα της πλατφόρμας ενοικίασης εναλλακτικών καταλυμάτων για επαγγελματίες, MagicStay, που διεξήχθη σε δείγμα 600 ατόμων που κάνουν συχνά επαγγελματικά ταξίδια.

Για το 44,8% οι οποίοι δεν σκέφτηκαν ποτέ να μείνουν σε εναλλακτικό κατάλυμα, οι περισσότεροι ανέφεραν ως λόγο απλώς ότι δεν το σκέφτηκαν.

Οι Βρετανοί είναι εκείνοι που ενοικιάζουν συχνότερα σπίτια στα επαγγελματικά ταξίδια ή που το έχουν σκεφτεί (23,9% και 49,3% αντίστοιχα) αλλά οι Γερμανοί είναι λιγότερο ενθουσιώδεις στην ιδέα, με το 47,5% να μην το έχει σκεφτεί ποτέ.

Το 98,3% των ταξιδιωτών που έχουν ήδη μείνει σε αυτόν τον τύπο καταλύματος δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη διαμονή τους. Το 87,5% πιστεύει ότι η ενοικίαση σπιτιού καθιστά τη διαμονή του πιο απολαυστική και το 89,8% αναφέρει ότι του δίνει τη δυνατότητα να συνδυάσει τις επαγγελματικές υποχρεώσεις με την αναψυχή.

Ο πιο κοινός λόγος που επέλεξαν εναλλακτικό τύπο καταλύματος ήταν η ησυχία και η ιδιωτικότητα (49,2%), η άνεση (45,7%) και η τιμή (44,4%).

Το Wi-Fi θεωρείται απαραίτητο στοιχείο της διαμονής για το 83,4% των ερωτηθέντων και ακολουθεί η τηλεόραση (60,6%), το γραφείο (59,9%) και η πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα (45,4%).

διαβάστε ακόμα

In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή