Έρευνα booking.com: Κερδίζουν έδαφος τα αυθόρμητα ταξίδια

22-08-16 | ΤΑΣΕΙΣ

Τα αυθόρμητα ταξίδια κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών καθώς, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, διώχνουν το άγχος και βελτιώνουν τα επίπεδα ευτυχίας τους.

Σύμφωνα με έρευνα της Booking.com, η οποία διεξήχθη πέρυσι το καλοκαίρι σε δείγμα 6.620 ανθρώπων από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ην. Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αυστραλία, 4 στους 5 (79%) συμφωνούν ότι τα αυθόρμητα ταξίδια ενισχύουν την ευτυχία τους ενώ σχεδόν τα 2 τρίτα (61%) δήλωσαν ότι τους κάνουν πιο παραγωγικούς στην εργασία και μειώνουν το στρες (68%).

Ως προς τις αγαπημένες συνήθειες μετά την είσοδο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, σχεδόν το ένα τέταρτο (22%) ανέφερε οτι ξαπλώνει στο κρεβάτι, με μόνο το 8% να κατευθύνεται στο μινι μπαρ. Η κορυφαία απάντηση ήταν το μπάνιο (48%) και αμέσως μετά η θέα από το δωμάτιο (47%).

Οι σελφι δεν προτιμώνται στο δωμάτιο, με μόνο το 5% να την αναφέρει ως το πρώτο πράγμα που κάνει μετά την είσοδο στον χώρο.

Η δημοφιλέστερη σεζόν για αυθόρμητα ταξίδια είναι το τέλος του καλοκαιριού (48%), ενώ οι υπόλοιπες συγκυρίες είναι περισσότερος ελεύθερος χρόνος (39%), η διάθεση για αποφυγή κακών καιρικών συνθηκών στον τόπο κατοικίας (23%) και οι σχολικές διακοπές (21%).

Ο καλός καιρός προδιαθέτει το 64% για οδικό ταξίδι ενώ το 70% για παραλία.

Τα ταξίδια πόλης είναι επίσης δημοφιλή αυτή την εποχή του έτους, με το 71% να τα αναφέρει ως πιο πιθανό είδος αυθόρμητων διακοπών. 

Περισσότεροι από το ένα τρίτο (37%) επιθυμούν να κάνουν κράτηση σε κατάλυμα που δεν γνωρίζουν στα αυθόρμητα ταξίδια, ίσως βάσει κριτικών για αυτά. 

Το 72% ανέφερε ότι θα ήθελε να κάνει περισσότερες αυθόρμητες διακοπές, και ότι εμπόδιο σε αυτό είναι η εύρεση οικονομικού και ποιοτικού ξενοδοχείου (76%) και το κόστος (48%).

διαβάστε ακόμα

Tripadvisor: Έτσι θα ταξιδέψουν οι Αμερικανοί το καλοκαίρι του 2024 – Προετοιμασμένοι για υψηλές δαπάνες
Celestyal | Συνεργασία με το Άμπου Ντάμπι και τον Όμιλο AD Ports
Γερμανικός Τύπος | Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος
FedHATTA: Συνάντηση για την ενίσχυση των τουριστικών ροών από και προς την κινεζική Επαρχία Yantai
Νέα μελέτη: Οι ενέσεις απώλειας βάρους μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων κατά 20%
H Αθήνα γνωρίζει την Πιερία | 'Έκθεση φωτογραφίας στο Νομισματικό Μουσείο
Σημαντικές διακρίσεις για Ελλάδα και Σαντορίνη στα αμερικανικά Leisure Lifestyle Awards 2024
Η Everty απέκτησε δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων στην Κέα
Η Επιτροπή ορίζει την Booking ως «πυλωρό» και κινεί έρευνα αγοράς σχετικά με το Χ
Προβολή της Πάρου στη βρετανική αγορά