Premier: Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις tax free στην Ευρώπη τον Ιούνιο

29-07-16 | ΤΑΣΕΙΣ

Τα αποτελέσματα για τον μήνα Ιούνιο έδωσε στην δημοσιότητα η εταιρεία Premier Tax Fee για τις συναλλαγές με Tax Free σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των συναλλαγών έχει μειωθεί 4%, και οι πωλήσεις 12%. Η έρευνα καταγράφει ενδείξεις για ενίσχυση των πωλήσεων, ιδίως στο Ην. Βασίλειο, μετά και την υποτίμηση της λίρας Αγγλίας λόγω του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit και λόγω του τέλους του Ραμαζανιου στις αρχές Ιουλίου.

Όσον αφορά τους ξένους τουρίστες που είχαν τη μεγαλύτερη αύξηση συναλλαγών tax free στην Ευρώπη, αυτοί ήταν οι Ινδοί (+18%) και οι Αμερικανοί (+9%).

Δείτε τις κορυφαίες αγορές προορισμών και προέλευσης τουριστών αναφορικά με τις αγορές tax free τον Ιούνιο...

growth

Για το α' 6μηνο του 2016, η έρευνα αναδεικνύει τους τουρίστες που είχαν τη μεγαλύτερη αύξηση σε αγορές tax free στην Ευρώπη. Αυτοί είναι οι τουρίστες απο ΗΠΑ (13,6%), ΗΑΕ (13,7%), Ισραήλ (+31,5%), Αργεντινή (56,4%) και Eλβετία (+11,7%).

H χώρα μας παρουσιάζει μείωση στις αγορές που πραγματοποίησαν κατά το πρώτο 6μηνο του 2016 ξένοι τουρίστες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία 6μήνου που δημοσιοποιεί η Premier Tax Free, ενώ το 2015 η Ελλάδα κατέγραφε ετήσια αύξηση 34% στις πωλήσεις προς ξένους επισκέπτες, φέτος οι αντίστοιχες πωλήσεις είναι μειωμένες κατά 21%.

Αυτό, σύμφωνα με την έρευνα της Premier, οφείλεται στο γεγονός ότι οι πωλήσεις στη χώρα μας διαμορφώνονταν σε μεγάλο βαθμό από τους κινέζους επισκέπτες της, οι οποίοι το 2016 παρουσιάζουν μείωση. Ωστόσο, οι πωλήσεις προς αυτούς τους τουρίστες παρουσίασαν τριπλάσια ανάπτυξη το 2015, θέτοντας υψηλά τον πήχη πέρυσι. 

Οι υπόλοιπες χώρες που παρουσίασαν μείωση όσον αφορά τις πωλήσεις τους προς ξένους τουρίστες κατά το α’ 6μηνο του 2016 ήταν οι Γαλλία (-16%), Ην. Βασίλειο (-10%), Βέλγιο (-16%) και Πορτογαλία (-15%). Στον αντίποδα, τις 3 καλύτερες επιδόσεις είχαν οι Ισπανία (+12%), Γερμανία (+13%), Αυστρία (+11%), Oλλανδία (+25%), Κύπρος (+18%).

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα