Έρευνα: 2 στους 3 Αμερικανούς έχουν κάνει ή θα κάνουν διακοπές αυτό το καλοκαίρι

27-07-16 | ΤΑΣΕΙΣ

Καλοκαίρι σημαίνει διακοπές για τους Αμερικανούς, καθώς 2 στους 5 ενήλικες (42%) έχουν κάνει ήδη μια φορά διακοπές αυτό το καλοκαίρι, ενώ περισσότεροι από τους μισούς (55%) θα ταξιδέψουν τουλάχιστον μια φορά πριν το τέλος Αυγούστου. 

Αυτό αποκαλύπτει διαδικτυακή έρευνα της Harris Poll που διεξήχθη σε δείγμα 2.021 ενήλικων Αμερικανών κατά την περίοδο από τις 18 έως τις 30 Ιουνίου του 2016.

Το 65% των ενηλίκων (2 στους 3) είτε έχουν κάνει είτε προγραμματίζουν διακοπές μέσα στο καλοκαίρι, με το μεγαλυτερο μέρος τους να έχει κάνει ήδη μια φορά διακοπές και να προγραμματίζει και δεύτερες πριν τη λήξη του καλοκαιριού, με μέσο όρο τις 2 διακοπές ανά ταξιδιώτη το καλοκαίρι. 

Όσοι ταξίδεψαν για λόγους αναψυχής το περασμένο καλοκαίρι (Μάιος-Αύγουστος 2015) είναι πιθανότερο ότι θα ταξιδέψουν και πάλι φέτος (91%) έναντι 33% όσων δεν ταξίδεψαν πέρυσι).

Εν τω μεταξύ, φέτος καταγράφεται το μεγαλύτερο ποσοστό Αμερικανών που ταξίδεψαν για λόγους αναψυχής το περασμένο καλοκαίρι (55%), από το καλοκαίρι του 2008 (60%).

Οι διακοπές φαίνεται πως είναι συνυφασμένες με το καλοκαίρι και στο μυαλό των παιδιών στις ΗΠΑ, με 3 στους 4 γονείς με παιδιά κάτω των 18 ετών (74%) να έχουν κάνει ήδη ή να προγραμματίζουν διακοπες για αυτό το καλοκαίρι. Ακολουθουν οι γονείς χωρίς παιδιά κάτω των 18 ετών ή τα ζευγάρια χωρίς παιδιά (62%) που έχουν κάνει ή σκοπεύουν να κάνουν το ίδιο.

Επιπλέον, 9 στους 10 γονείς παιδιών ηλικίας κάτω από 18 ετών (88%) αναφέρουν ότι τα παιδιά τους είχαν τουλάχιστον μικρή επιρροή στα σχέδια διακοπών.

Περισσότεροι από έναν στους 3 ενήλικες (35%), δεν προγραμματίζουν διακοπές αυτό το καλοκαίρι (τουλάχιστον 50 μίλια μακριά από το σπίτι, ή με διανυκτέρευση).

Περισσότεροι από 2 στους 5 (42%) προτιμούν να κάνουν διακοπές 'staycation', ιδιαίτερα οι ανύπανδροι.

Περισσότεροι από 2 στους 3 Αμερικανούς (68%) προτιμά κατάλυμα που δίνει την αίσθηση της απόδρασης από το σπίτι, ενώ ένας στους 3 (32%) προτιμά κατάλυμα που δίνει την αίσθηση του σπιτιού. 

Έξι στους 10 ενήλικες (63%) προτιμούν να μένουν σε δωμάτιο ξενοδοχείου με κουζίνα, ενώ λιγότεροι από 4 στους 10 (37%) προτιμούν ξενοδοχείο με room service.

Σύμφωνα με 4 στους 10 (41%), οι προσφορές τελευταίας στιγμής στα ταξίδια τους προσφέρουν τη δυνατότητα να κάνουν περισσότερες διακοπές αυτό το καλοκαίρι σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό. Ένας στους 5 (21%) σκέφτεται να ταξιδέψει στο Ην. Βασίλειο αυτή τη στιγμή προκειμένου να εκμεταλλευθεί την ευνοϊκή ισοτιμίας της λίρας μετά το δημοψήφισμα υπέρ Brexit.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο