Προς εξαφάνιση οι οικογενειακές διακοπές των Βρετανών

06-07-16 | ΤΑΣΕΙΣ

Aπειλείται το παραδοσιακό μοντέλο των οικογενειακών διακοπών των Βρετανών, καθώς 3 στους 10 εργαζόμενους γονείς αναγκάζονται να πάνε διακοπές με τα παιδιά τους χωρίς το σύντροφό τους, εξαιτίας επαγγελματικών υποχρεώσεων. Μάλιστα, σχεδόν ένας στους 10 γονείς συνηθίζουν να ταξιδεύουν κατ αυτό τον τρόπο συστηματικά. 

Αυτό έδειξε έρευνα που διενήργησε η Nationwide Savings ανάμεσα σε 2.000 γονείς με παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο.

Το στρες της δουλειάς δυσκολεύει περισσότερους από τα 4 πέμπτα (81%) των εργαζόμενων γονέων να κάνουν κράτηση διακοπών όσο χρονικό διάστημα χρειάζονται για να ξεκουραστούν.

Σχεδόν τα 2 τρίτα (61%) πρέπει να κάνουν κράτηση τουλάχιστον 3 μηνες πριν.

Η ανάγκη να εναλλάσσουν την απομάκρυνσή τους από τη δουλειά με τον σύντροφο προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών κατά τη διάρκεια των διακοπών, αφήνει μικρά περιθώρια για διακοπές για ολόκληρη την οικογένεια. Αυτό σημαίνει ότι οι παραδοσιακές διακοπές των γονιών με τα παιδιά τους τείνουν προς εξαφάνιση.

Συνολικά, σχεδόν τα 3 τέταρτα των εργαζόμενων γονέων σχεδιάζουν να λείψουν από την εργασία τους σε διαφορετικές ημερομηνίες σε σχέση με τον σύντροφο προκειμένου να καταφέρουν να φροντίσουν τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών. 

Εκτός από τη δυσκολία να πάρουν άδεια από τη δουλειά, οι γονείς βρίσκουν υψηλότερο κόστος διακοπών για περιόδους εκτός σχολικής περιόδου.

Το ένα τέταρτο των γονέων παραδέχεται ότι έχει πει ψέματα στο σχολείο του παιδιού ότι αυτό ήταν άρρωστο ή άλλη δικαιολογία προκειμένου να πάνε διακοπές κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, όταν είναι διαθέσιμες καλύτερες τιμές και υπάρχει μεγαλύτερη ευκολία στη χορήγηση άδειας από τη δουλειά.

Η καμπάνια «Οι γονείς θέλουν να έχουν άποψη» (Parents Want a Say), καλεί τη βρετανική κυβέρνηση να καταργήσει την πολιτική παρακολούθησης μαθημάτων στο σχολείο, καθώς, όπως υποστηρίζει, «ποινικοποιεί» τις οικογένειες που επιθυμούν να απολαύσουν μαζί οικονομικές διακοπές.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»