Νέα μορφή τουρισμού για πλούσιους σε 200 χρόνια: Το κυνήγι... ανθρώπων

27-06-16 | ΤΑΣΕΙΣ

To κυνήγι ανθρώπων μπορεί να αποτελεί μια από τις πιο επικερδείς δραστηριότητες που θα προσφέρει η τουριστική βιομηχανία στους ταξιδιώτες του μέλλοντος, σε 100 έως 200 χρόνια από σήμερα, υποστηρίζει ειδικός από το χώρο του τουρισμού. Η εφιαλτική δραστηριότητα θα εντάσσεται στον αποκαλούμενο ως «σκοτεινό τουρισμό» ο οποίος δημιουργεί ήδη δισεκατομμύρια έσοδα κάθε χρόνο και εντάσσεται σε ένα περιβάλλον με υπερπληθυσμό, αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών και οικονομικές και οικολογικές καταστροφές.

Τη σοκαριστική εκτίμηση για το σαφάρι ανθρώπων στις διακοπές, διατυπώνει σε επιστημονικό περιοδικό ο λέκτορας Τουρισμού του Πανεπιστημίου Κεντρικού Λανκασάιρ Daniel Wright, εξηγώντας ότι μέχρι το 2200 θα έχει καθιερωθεί και επισήμως ως ένα ακριβό χόμπι για τους κροίσους.

Το σενάριο, που μοιάζει να ανήκει σε ταινία του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, λέει μάλιστα ότι το… σπορ θα χρησιμοποιείται και ως ομαδική άσκηση από περιηγητές.

Μέχρι το 2200 δε, εκτιμάται ότι μπορεί το θέαμα να μεταδίδεται μέσω των τηλεοράσεων, όπως γίνεται στην κλασική ταινία επιστημονικής φαντασίας The Running Man, ή στα The Hunger Games.

Ο κόσμος σε 100 χρόνια περιγράφεται ως διαβρωμένος από οικονομικές και οικολογικές καταστροφές, που θα έχουν οδηγήσει σε μειωμένη παραγωγή τροφίμων και γης. Γι’ αυτό ο υπερπληθυσμός θα πρέπει να περιοριστεί από τους πλουσίους, και ένας τρόπος είναι αυτό να γίνει σπορ.

Σύμφωνα με το επιστημονικό άρθρο, το κυνήγι ανθρώπων παραπέμπει στο παρελθόν, όταν οι δημόσιες εκτελέσεις ανθρώπων γίνονταν παρουσία μεγάλου πλήθους θεατών. Σκηνές θανάτου από στρατόπεδα στο σημείο Μηδέν, στρατόπεδα συγκέντρωσης ανοικτά στο κοινό και μουσεία αφιερωμένα στους δολοφόνους όπως ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης ή ο Δράκουλας, ανήκουν στην ίδια σφαίρα.

O θάνατος ως θέαμα που εξιτάρει τον άνθρωπο, δεν είναι νέο φαινόμενο στους δημόσιους χώρους, αναφέρει ο συντάκτης του επιστημονικού άρθρου, κάνοντας αναφορά στις «Ρωμαϊκές μονομαχίες και στις δημόσιες εκτελέσεις που είναι καλά τεκμηριωμένα παραδείγματα σε όλη την ιστορία».

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός