Sabre: Οι millennials οι καλύτεροι πελάτες των ξενοδοχείων τα επόμενα χρόνια

18-03-16 | ΤΑΣΕΙΣ

Οι millennials (ταξιδιώτες ηλικίας από 15 έως 35 ετών) θα γίνουν οι καλύτεροι πελάτες των ξενοδοχείων την επόμενη διετία, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της Sabre.

Όπως είπε η αντιπρόεδρος της Sabre, Sarah Kennedy Ellis, σε εκδήλωση στην ΙΤΒ, η έρευνα που διεξήχθη σε 10.000 μηχανές κρατήσεων που λειτουργεί η Sabre για λογαριασμό ξενοδοχείων (αντιπροσωπεύουν 20 εκατ. συναλλαγές), δείχνει ότι οι δαπάνες των επισκεπτών αυτής της ηλικιακής ομάδας θα είναι αυξημένες.

Είναι γνωστό, είπε, ότι μέχρι το 2020 οι millennials θα γίνουν η ηλικιακή ομάδα με τις περισσότερες δαπάνες στα ταξίδια. Στον κλάδο της φιλοξενίας παρατηρούμε ότι οι τάσεις είναι πιο ξεκάθαρες και πιστεύουμε ότι μέχρι το 2017 ή το 2018 οι ταξιδιώτες αυτοί θα αποτελούν τη σημαντικότερη αγορά της βιομηχανίας.

Η έκθεση, που θα δημοσιευτεί σύντομα, δείχνει επίσης ότι οι ευρωπαίοι millennials ακολουθούν την τάση αυτή με πιο αργούς ρυθμούς συγκριτικά με τους βορειοαμερικανούς συνομήλικούς τους. 

Υπάρχει μια καθυστέρηση στην Ευρώπη ανάμεσα στις αγοραστικές συνήθειες και τα έσοδα, αναφέρει η Ellis. Οι βορειοαμερικανοί millennials αντιπροσωπεύουν σήμερα σχεδόν το μισό μερίδιο της επισκεψιμότητας σε εμπορικά site που συμπεριελήφθησαν στην έρευνα και δημιουργούν το 35% των εσόδων, είπε. Στην Ευρώπη, οι millennials προβαίνουν σε περισσότερες αγορές (30-40% συνολικά) όμως αυτές αντιπροσωπεύουν μόνο το 25%-32% των συνολικών εσόδων.

Κοινό σημείο των millennials της Ευρώπης και της Β. Αμερικής είναι ότι όλοι τους γενικά ξοδεύουν προοδευτικά λιγότερη ώρα σε site σε σχέση με άλλα ηλικιακά γκρουπ.

Eπίσης, η Ellis τόνισε ότι το κόνσεπτ τιμολόγησης βάσει ηλικίας, που ισχύει στην πλατφόρμα εύρεσης συντρόφου Tinder, (όσο μεγαλύτερος ο χρήστης τόσο μεγαλύτερος το κόστος χρήσης της υπηρεσίας εύρεσης συντρόφου) η οποία αντιμετωπίζει τις ηλικίες από 28 και ανω ως «μεγαλύτερες», μπορεί να χρησιμεύσει στα ξενοδοχεία, από την άποψη ότι οι millennilas είναι συνηθισμένοι σε αυτό το κονσεπτ.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός