MKG: Κινεζικοί όμιλοι & διαδικτυακοί παίκτες αλλάζουν τον παγκόσμιο ξενοδοχειακό χάρτη

26-10-15 | ΤΑΣΕΙΣ

Μεγάλη διείσδυση των κινεζικών ομίλων στον παγκόσμιο ξενοδοχειακό κλάδο καταγράφεται την τελευταία διετία, με αποτέλεσμα οι αλυσίδες κινεζικών συμφερόντων να αφήνουν πίσω στη γενική κατάταξη των brand με τον μεγαλύτερο αριθμό δωματίων ονόματα όπως η Carlson Rezidor και η HYATT.

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της MKG Hospitality, που παρουσίασε ο διευθυντής ανάπτυξης του ομίλου της ΜKG κ.Vanguelis Panayotis, στο συνέδριο του ΣΕΤΕ και αφορούν τα έτη 2014 και 2015.

Έτσι, το τοπίο στον παγκόσμιο ξενοδοχειακό κλάδο μεταβάλλεται, και πλέον στην πρώτη 15άδα των κορυφαίων όμιλων, ανήκουν και οι κινεζικοί HOME INNS, JIN JIANG (περιλαμβάνει και τα Louvre Hotels), HUAZHU, PLATENO και GREEN TREE INNS.

Στις πρώτες θεσεις εντοπίζονται η βρετανική IHG και ύστερα οι αμερικανικές HILTON WORLDWIDE και MARRIOTT INTERNATIONAL.

Επιπλέον, από τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ.Vanguelis Panayotis, προκύπτει ότι οι νέοι παίκτες πια αξίζουν περισσότερα από τα παραδοσιακά παλαιά τουριστικά brand. Για παράδειγμα, στην κορυφή της κατάταξης αυτής βρίσκεται η Priceline Group (Booking.com) με αξία που αποτιμάται σε 61.5 δισ. δολάρια, δεύτερη η Hilton με 40 δισ. δολάρια, τρίτη η Marriott με 25,8 δισ. δολάρια και η Airbnb με 25 δισ. δολάρια.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Panayotis αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο παράδειγμα της τουριστικής προώθησης που επιχειρεί η Γαλλία. Στο πλαίσιο αυτό έκανε ειδική μνεία στην πρωτοβουλία της γαλλικής κυβέρνησης να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα προς αυτή την κατεύθυνση με την παραχώρηση για τον σκοπό αυτό της διεύθυνσης της ιστοσελίδας France.fr. Επιπλέον, η γαλλική κυβέρνηση αναγνώρισε τον τουρισμό ως εθνικό θησαυρό για τη χώρα.

Παράλληλα, ανέλυσε το παράδειγμα της Γερμανίας όταν αποφάσισε το 2009 να μειώσει τον ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από το 19% στο 7% με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

Διαβάστε επίσης Αποκλειστικά στο Tornos News η έρευνα MKG Mediterranean HIT Report

 

διαβάστε ακόμα

Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους
Η συμβολή του ΞΕΕ στην τουριστική ανάδειξη του Έβρου
To πρώτο Σχολείο Τουρισμού OnTour Κρήτης - Μαλεβίζι στις 28 Μαΐου
Το προεδρείο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ
Ταξίδι γνωριμίας με τη Ρόδο από αποστολή της Jet2Holidays
Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή