Ημερίδα για την προώθηση των προϊόντων της Καλαμάτας στο εξωτερικό

08-12-14 | ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η ανάγκη συνεργασίας του ιδιωτικού τομέα, του κράτους και των φορέων των εξαγωγέων στην προώθηση των ελληνικών ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, ήταν το κεντρικό μήνυμα της διημερίδας με τίτλο «Εξάγοντας Ποιοτικά Αγροτικά Προϊόντα» που ξεκίνησε σήμερα στο ξενοδοχείο Horizon Blu στην Καλαμάτα.

Υποστηρίχτηκε επίσης ότι η υιοθέτηση συνεργατικής νοοτροπίας είναι εκείνη που θα αποτελέσει το αντίδοτο στο μικρό μέγεθος των ελληνικών εταιρειών, μαζί με την ποιότητα και το σεβασμό στον πελάτη.

Τη διημερίδα διοργανώνουν το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια. 

Οι εργασίες της εμπλουτίζονται με έκθεση ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων της Καλαμάτας, καθώς και από workshop για το πώς να κάνει κάποιος εξαγωγές σε συγκεκριμένες χώρες - στόχους, αλλά και από δικτύωση Β2Β, δηλαδή με συναντήσεις τυποποιητών - εξαγωγέων με μεγάλους αγοραστές ποιοτικών αγροτικών προϊόντων από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Κίνα και τη Γαλλία. Η συμμετοχή για όλους τους συμμετέχοντες και τις εξαγωγικές επιχειρήσεις είναι δωρεάν.

Κατά την έναρξη της διημερίδας, η Πρόεδρος του Ιδρύματος Καρέλια, Βίκυ Καρέλια, επισήμανε ότι «στόχος είναι να ενδυναμώσουμε τον παραγωγικό και μεταποιητικό ιστό». Πρόσθεσε, δε, ότι όσον αφορά τις εξαγωγές, η προστιθέμενη αξία θα εξαρτηθεί από τη γενικότερη πορεία της χώρας, τον ενστερνισμό νοοτροπιών άγνωστων σε μας αλλά γνωστών σε άλλες χώρες, και τη βαρύτητα που πρέπει να δοθεί στην εκπαίδευση του αυριανού παραγωγού και μεταποιητή.

Σε μήνυμά του, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, τόνισε πως η πρώτη διεξαγωγή της διημερίδας είχε μεγάλη ανταπόκριση και έφερε καλά αποτελέσματα. Ανέφερε, ακόμη, ότι η Μεσσηνία έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης εάν εστιάσει στην ποιότητα και το σεβασμό στον καταναλωτή.

Χαιρετισμούς απηύθυναν, ακόμη, η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνα Λασκαρίδη και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης, ενώ τις κεντρικές εισηγήσεις ανέπτυξαν ο Παναγιώτης Μίχαλος, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και ο Μόσχος Κορασίδης, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Δήμαρχος παρευρέθη στην έναρξη της διημερίδας και στη συνέχεια περιηγήθηκε το χώρο όπου πολλές μεσσηνιακές επιχειρήσεις εξέθεταν τα προϊόντα τους, σε πρωτοποριακές πολλές φορές συσκευασίες, θαύμασε το μεράκι των τυποποιητών και εξαγωγέων και ευχήθηκε καλές δουλειές και επιτυχημένη τοποθέτηση των προϊόντων μας στις διεθνείς αγορές.

 
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων