Παρουσιάσεις 38 κρασιών από 14 ελληνικά οινοποιεία στο Τόκυο

01-02-24 | ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Δύο θεματικά σεμινάρια-παρουσιάσεις με τίτλο “Wines of the Sun”, πραγματοποιήθηκαν στην Ακαδημία Οίνου Caplan στο Τόκυο, υπό την αιγίδα της ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκυο.

Κύριος εισηγητής ήταν ο κ. Αντώνης Λιανουδάκης DipWSET, ο οποίος παρουσίασε συνολικά 38 κρασιά από 14 οινοποιεία απ’ όλη την Ελλάδα (Αττική, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Μακεδονία, Κρήτη, Κέρκυρα, Λήμνο και Σύρο).

Ειδικότερα, την πρώτη μέρα η παρουσίαση αφορούσε στα εμπορικά κρασιά της Ελλάδος και την δεύτερη, στα μικροοινοποιεία και τα βιολογικά, φυσικά και βιοδυναμικά κρασιά της χώρας μας. Συνολικά παρουσιάστηκαν 22 ποικιλίες οίνου (λημνιώνα, μοσχάτο Τυρνάβου, ρομπόλα, ξινόμαυρο, μονεμβασιά, σαββατιανό, ροδίτης, μανδηλαριά, λιάτικο, κοτσιφάλι, θραψαθήρι, αγιωργήτικο, μοσχοφίλερο, ασσύρτικο, αυγουστιάτης, μοσχάτο Πατρών, μοσχάτο Λήμνου, λημνιό , μοσχομαυρο, merlot, syrah, cabernet), κάποιες εκ των οποίων για πρώτη φορά στο ιαπωνικό κοινό.

 

διαβάστε ακόμα

Δύο προσφορές για ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών στη Θέρμη Λέσβου
Δήμος Τήλου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Ελληνοαυστριακή συνάντηση σε λαϊκούς χορούς στην Κρήτη
Ταξίδι εξοικείωσης διαμορφωτών γνώμης από τη Ρουμανία στη Λέσβο
Τουρισμός | Οι Δήμοι του Νοτίου Αιγαίου διεκδικούν την είσπραξη του Τέλους για την κλιματική κρίση
Συνέδριο στη Ρόδο | «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»
Τουριστικοί πράκτορες από την Ολλανδία και το Βέλγιο σε ταξίδι εξοικείωσης στην Αρκαδία
Τουρισμός | Η Αθήνα στις φθηνότερες πόλεις για τα city breaks των Βρετανών - Τι δείχνει η έρευνα του Post Office Travel Money
LE MONDE diplomatique: «Η υπόθεση Μπελέρη» και η τουριστική ανάπτυξη στην αλβανική ριβιέρα
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στα εγκαίνια της έκθεσης «Pablo Picasso