Αξιολόγηση των ελαιολάδων Σακελλαρόπουλου στη γευσιγνωσία SAVANTES 2014

14-10-14 | ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Καλές βαθμολογίες για τη γεύση και το άρωμά τους, συγκέντρωσαν τα τέσσερα έξτρα παρθένα βιολογικά ελαιόλαδα των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου από τις επαγγελματικές κριτικές γευσιγνωσίας evoo ελαιόλαδων, SAVANTES 2014, που πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου στο Τολέδο της Ισπανίας.

Στη γευσιγνωσια συμμετείχαν ειδικοί γευσιγνώστες και είναι η πρώτη φορά που τα ελαιόλαδα Σακελλαρόπουλου αξιολογούνται σε ανάλογη εκδήλωση στην Ισπανία.

Δείτε αναλυτικά τις διακρίσεις των ελαιολάδων Σακελλαρόπουλου…

 

"ΦΥΛΛΙΚΟΝ πρωτελαιο"

Στυλ: φίνο

Αρώματα φρέσκων βοτάνων, μαϊντανού και ντομάτας στη σχάρα. Γεύσεις ξηρής ρίγανης, ξηρών βοτάνων και τσαγιού με κρεμώδη υφή. Ελαφρά πικρία. Τελείωμα με ήπιας θερμότητας ραπανάκι και καρυδιών. Ισόρροπη και αρμονική γεύση.

 

"AΓΟΥΡΕΛΑΙΟ"

Στυλ: φίνο

Αρώματα πράσινων και ξηρών βοτάνων με υπαινιγμό πικρίας κιχωρίου και θερμότητας από ραπανάκι στον ουρανίσκο. Φινίρισμα από κρεμώδεις ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια, και μια πικρή γεύση άγουρης αγκινάρας. Ένα ισορροπημένο και αρμονικό λάδι. 

Εμπορική αξιολόγηση: Μαγειρικές χρήσεις σε πιάτα με λεπτές γεύσεις, όπως ψάρια, σούπες, ψητά λαχανικά, γλυκά και ελαφριές σαλάτες.

 

ΑΡΜΟΝΙΑ

Στυλ: φίνο

Γεύση: Αρώματα ξηρών βοτάνων, πεπόνι και καρύδια. Ελαφρά γεύση από ραδίκια και πικρία άγουρης αγκινάρας στον ουρανίσκο. Ελαφρά πιπεράτη γεύση και φινίρισμα γλυκών καρυδιών. Ένα ισορροπημένο και αρμονικό λάδι.

 

"ΑΡΜΟΝΙΚΟΝ" - Oliveology 27°

Στυλ: φίνο

Γεύση: Αρώματα τσαγιού, ψητής ντομάτας και ξηρών χόρτων. Ξηρά βότανα με μια υποκείμενη κρεμώδη υφή στον ουρανίσκο. Ελαφρά πικρία από άγουρες αγκινάρες με ήπια γεύση από ραπανάκι και φινίρισμα καρυδιού. Ισόρροπη και αρμονική γεύση. 

Εμπορική αξιολόγηση: Μαγειρικές χρήσεις σε πιάτα από λεπτές γεύσεις, όπως ψάρια, επιδόρπια και ελαφριές σαλάτες. Θα ήταν ενδιαφέρον σε παγωτό με σύκα και φιστίκια.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ