Τα 25 χρόνια λειτουργίας της γιορτάζει φέτος η διεθνούς φήμης σχολή σοκολατοποιίας L'École du Grand Chocolat Valrhona, η οποία εγκαινιάζει τη νέα σχολή της στη Νέα Υόρκη, με έναρξη μαθημάτων στις 22 Σεπτεμβρίου.
Η σχολή, που ιδρύθηκε το 1989 από τον Frédéric Bau στην Tain l’Hermitage (έδρα της Valrhona από το 1922), οδήγησε την σοκολατοποιία να δημιουργήσει 2 καινούρια τμήματα: στο Τόκιο το 2007 και στο Παρίσι το 2009. Ο Frédéric Bau σήμερα είναι ο διευθυντής δημιουργικού της Valrhona.
Με αυτήν συνεργάζονται συνολικά 25 εκπαιδευτές εννέα διαφορετικών εθνικοτήτων, όλοι chef pâtissiers, δημιουργώντας περίπου 200 συνταγές σοκολάτας Valrhona ετησίως.
Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο στην École du Grand Chocolat Valrhona εκπαιδεύονται περίπου 1000 επαγγελματίες απ’ όλο τον κόσμο.
Οι σοκολάτες Valrhona είναι γνωστές για την ποιότητά τους και προσφέρουν μεγάλη ποικιλία από προϊόντα και γεύσεις για χρήση από επαγγελματίες και απόλαυση από gourmets.