Περιζήτητα τα ασημένια είδη ελληνικής χειροποίητης τέχνης στο κέντρο της Αθήνας

05-05-14 | ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Τα ασημένια είδη ελληνικής χειροποίητης τέχνης αποτελούν ένα ακόμη μοναδικό προϊόν για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς οι ξένοι αναγνωρίζουν την ποιότητα και την τεχνική τους, ενώ είναι και πολύ φθηνότερα από το εξωτερικό.

Η κυρία Κατερίνα Κωνσταντοπούλου, που έχει το κατάστημα «Ασημικά Κωνσταντοπούλου», στην οδό Λέκκα στο κέντρο της Αθήνας, αναφέρει στο tn ότι παραδοσιακά εργαστήρια και καταστήματα δημιουργούν μια μεγάλη ποικιλία ασημένιων χειροποίητων ειδών,  με εμπνεύσεις από την ελληνική παραδοσιακή τέχνη. Ο άργυρος, άλλωστε, γνωστός ήδη από την αρχαιότητα , είναι εξαιρετικά σφυρηλατήσιμος και για αυτό αποτελεί το ιδανικό πολύτιμο μέταλλο για την κατασκευή μεγάλων αντικειμένων, όπως τα σκεύη για το τραπέζι, κηροπήγια, δίσκοι, σερβίτσια φαγητού.

Περαιτέρω, δυναμικό παρόν δίνει και το σύγχρονο design με φόρμες απλές και μοντέρνες που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την μοντέρνα κατοικία.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στα αντίγραφα αρχαϊκών ευρημάτων, όπως αυτά της κυκλαδικής περιόδου. Μοναδικό ποιοτικό αναμνηστικό  για τον επισκέπτη της Ελλάδας.

Επίσης , τα ασημένια στεφάνια και κλαδιά ελιάς. Ελληνικό σύμβολο επιβράβευσης με διεθνή αναγνώριση. Αποδίδονται σε πολλά μεγέθη και τεχνοτροπίες  για διακόσμηση, αλλά και ωραιότατες καρφίτσες πέτου!

Παράδοση στην αργυροχοοία υπάρχει στο ιστορικό και εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας με τα πιο πολλά εργαστήρια / καταστήματα συγκεντρωμένα στην οδό Λέκκα, κοντά στην Πλατεία Συντάγματος.

Στοχευμένη προβολή στους ξένους επισκέπτες στο κέντρο της Αθήνας παρέχουν οι οδηγοί Athens Guide και Αthens Map. Citycontact.gr

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»