Global Blue: Πρωταθλητές οι Κινέζοι στις αγορές tax free στην Ελλάδα

26-01-16 | ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Οι Κινέζοι τουρίστες για άλλη μια χρονιά αποδείχτηκαν με διαφορά οι πρωταθλητές στις συναλλαγές με δικαίωμα επιστροφής φόρου (TAX FREE) στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Global Blue η οποία δραστηριοποιέιται εδώ και 35 χρόνια  στην εξυπηρέτηση των globe shopper με παρουσία σε 45 χώρες και σε 5 ηπείρους το 2015 :

 
Παράλληλα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι τουρίστες από την Αμερική είχαν τη μεγαλύτερη μέση δαπάνη ανά συναλλαγή (981 €) με δεύτερους τους Κινέζους (952 €) και τρίτους τους τουρίστες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (917 €).
 

Μεγάλη αύξηση στις συναλλαγές παρατηρήθηκε στους τουρίστες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (94%), από Ταιβάν (69,7%), από Κίνα (46,9%) και από Αμερική (44%)Όπως ήταν αναμενόμενο μεγάλη πτώση παρατηρήθηκε στις συναλλαγές από Ρώσους (-46,4%)

 

Η Στερεά Ελλάδα (δηλαδή η Αττική) συγκεντρώνει το 71,5% των πωλήσεων με TAX FREE όλης της χώρας και παρουσίασε αύξηση 28% σε σύγκριση με πέρυσι. Η Μακεδονία συγκεντρώνει το 10% των πωλήσεων και παρουσίασε μείωση 9% σε σχέδη με πέρυσι. Η Μύκονος και η Σαντορίνη ακολουθούν με 8,1% και 5,5% του συνόλου των πωλήσεων αντίστοιχα ενώ και οι δύο περιοχές παρουσίαν εντυπωσιακή αύξηση στι πωλήσεις, 49,6% η Μύκονος και 51% η Σαντορίνη.

 

 

διαβάστε ακόμα

Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023