2 βραβεία Great Taste Award σε προϊόντα της Simply Greek

08-09-15 | ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Με το βραβείο Great Taste Award βραβεύθηκε η Μαρμελάδα Πορτοκάλι με Γλυκάνισο και το πατέ πιπεριάς Amvrosia Gourmet της Simply Greek. 

Η μαρμελάδα είναι σχεδιασμένη και για αλμυρούς συνδυασμούς με τυριά, αλλαντικά, κοτόπουλο, χοιρινό, κυνήγι και πολλά άλλα.

Με αυτό το βραβείο η σειρά της Simply Greek μετράει 5 βραβεία Great Taste (Τομάτα & Σκόρδο, Τομάτα & Μαυροδάφνη, Φλογερή Πιπεριά, Μαρμελάδα Ροδάκινο με Δυόσμο).

Τα βραβεία Great Taste αποτελούν αναγνώριση των ποιοτικών και ιδιαίτερων προϊόντων φαγητού και ποτού και χαρακτηρίζονται ως τα Όσκαρ στον κόσμο της γαστρονομίας. Ως εκ τούτου, το λογότυπο των βραβείων αυτών αποτελεί ένδειξη ποιότητας των προϊόντων που συνοδεύει.

Κατά τη φετινή διοργάνωση, 400 κριτές, στους οποίους περιλαμβάνονταν εκπαιδευμένοι συντάκτες γαστρονομίας καθώς και έμπειροι κριτές στο χώρο της γαστρονομίας από όλο τον κόσμο, συγκεντρώθηκαν για την περίοδο από το Μάρτιο έως τις αρχές Ιουλίου στην Ουαλία για να αξιολογήσουν προϊόντα διατροφής.

Tα βραβεία Great Taste διοργανώνονται από τη συντεχνία Guild of Fine Food που προωθεί εξέχοντες παραγωγούς προϊόντων διατροφής και τα ανεξάρτητα καταστήματα ντελικατέσεν που τους στηρίζουν. Η συντεχνία υποστηρίζεται από 1.300 μέλη και εκτός από τα βραβεία Great Taste διοργανώνει και τα World Cheese Awards.

Περί τα 10.000 προϊόντα συμμετείχαν στη φετινή αξιολόγηση, εκ των οποίων μόλις τα 130 κέρδισαν την υψηλότερη διάκριση των τριών αστέρων. Αντίστοιχα, 597 προϊόντα πήραν 2 αστέρια και 2.382 ένα. Μόνο το 31% των προϊόντων που συμμετείχαν βραβεύθηκε.
 
Τα Χρυσά Πιρούνια (Golden Forks), δηλαδή οι μεγάλοι νικητές, ανακοινώθηκαν σε τελετή απονομής των βραβείων που πραγματοποιήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο.
 

διαβάστε ακόμα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο