Πολύς κόσμος στα εγκαίνια της έκθεσης «Ενας Κόσμος Συναισθημάτων» στο Ωνάσειο ΝΥ

09-03-17 | ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δεκάδες ομογενείς και Αμερικανοί παρέστησαν στην τελετή των εγκαινίων της έκθεσης «Ενας Κόσμος Συναισθημάτων: Αρχαία Ελλάδα, 700 π.Χ. – 200 μ.Χ.» που έλαβαν χώρα το βράδυ της Τετάρτης  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ωνασείου Ιδρύματος στο Olympic Tower, στην καρδιά του Μανχάταν.

Στην τελετή έδωσαν το «παρών» η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο πρόεδρος του Ωνάσειου Ιδρύματος Αντώνης Παπαδημητρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, o αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον  ΟΗΕ, πρέσβης Διονύσιος Καλαβρέζος, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, οι γενικοί Πρόξενοι Ελλάδας και Κύπρου, Κωνσταντίνος Κούτρας και Βασίλειος Φιλίππου, αντίστοιχα, καθώς επίσης εκπρόσωποι της ομογένειας και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

Η εκτελεστική διευθύντρια του Πολιτιστικού Ιδρύματος στη Νέα Υόρκη, Αμάλια Κοσμετάτου καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την νέα έκθεση και τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της έκθεσης.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Αντώνης Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στο ρόλο των αισθημάτων και τόνισε ότι τα μηνύματα της έκθεσης που εγκαινιάζουμε έχουν διαχρονικό και οικουμενικό χαρακτήρα.

Η έκθεση συγκεντρώνει περισσότερα από 130 εκθέματα από τα σπουδαιότερα μουσεία του κόσμου όπως το Μουσείο της Ακρόπολης (Αθήνα), το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Αθήνα), Μουσείο του Λούβρου (Παρίσι), το Βρετανικό Μουσείο και τα Μουσεία του Βατικανού.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και την 24η Ιουνίου 2017, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας Ν. Υόρκης /Του Δημήτρη Τσάκα

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι