Μια Κεφαλονίτισσα "Μις Ελληνική Ανεξαρτησία 2017"

06-03-17 | ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η φοιτήτρια Φαρμακευτικής του Long Island University, Τζούλια Κοκκώση, αναδείχθηκε «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία 2017» κερδίζοντας τις εντυπώσεις κριτών και κοινού με την παρουσία της στα ετήσια Καλλιστεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Ειδικότερα, η νικήτρια του διαγωνισμού, η οποία κατάγεται από την Κεφαλονιά, απάντησε σωστά και στις δυο κατηγορίες ερωτήσεων γνώσεως, ενώ αξιοποίησε πλήρως την άνεσή της στην χρήση της ελληνικής γλώσσας.

«Όλες μας είχαμε λίγο άγχος πριν εμφανιστούμε, αλλά όταν βγήκαμε το μόνο που με ένοιαζε δεν ήταν η νίκη, αλλά η εμπειρία που θα ζούσαμε με τα υπόλοιπα κορίτσια.  Είμαι πολύ χαρούμενη που τελικά κέρδισα εγώ, αν και δεν το περίμενα», δήλωσε στον «Ε.Κ.».

Πρώτη αναπληρωματική αναδείχθηκε η εκπαιδευόμενη στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ, Φλόρενς Εμμανουέλα Ντάλας, και δεύτερη αναπληρωματική η Φωτεινή Μάμος.

Οι υπόλοιπες συμμετέχουσες ήταν οι Παναγιώτα Χάσεν (Μις Αιγαίο), Στέλλα Φραγκιουδάκη (Μις Νίσυρος), Ειρήνη Κουτσουλιδάκη (Μις Κρήτη), Κατερίνα Λαμπρόπουλος (Μις Μεσσηνία) και Λιάννα – Ηλέκτρα Παπανδρέου (Μις Πάτρα).

Ο διαγωνισμός

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ερμηνεία των Εθνικών Ύμνων ΗΠΑ και Ελλάδος από την Γεωργία Κατέχη.  Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε η συντονίστρια της διαδικασίας, Αγγελική Κοραή, η οποία καλωσόρισε το κοινό και παρουσίασε τα μέλη της κριτικής επιτροπής.

«Βασικό μέλημα είναι να μείνουν όλες οι κοπέλες κοντά μας, και μετά τον διαγωνισμό», τόνισε η κ. Γαλάτουλα, η οποία απηύθυνε τις ερωτήσεις στις υποψήφιες, μαζί με την κ. Δέσποινα Κατσιγιάννη.

Χαιρετισμό απηύθυνε η επί χρόνια πρόεδρος της Επιτροπής, Αυγερινή Κατέχη, αλλά και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Πέτρος Γαλάτουλας, ο οποίος επεσήμανε ότι «το να διεκδικήσει η κοπέλα αυτόν τον τίτλο σημαίνει ότι έχει ιστορική μνήμη και την Ελλάδα στην καρδιά της».

Στην συνέχεια, ο διαγωνισμός ξεκίνησε με πρώτο στάδιο τις ερωτήσεις.  Κατά την παρουσίασή τους, οι υποψήφιες δεν έδιναν το όνομά τους, αλλά μόνο στοιχεία για τον εαυτό τους.  Έτσι, ήταν γνωστές μόνο με το νούμερό τους.

Οι ερωτήσεις χωρίζονταν σε τρία σκέλη: Τις ιστορικές, τις θρησκευτικές και τις κρίσεως.  Κάθε υποψήφια είχε τέσσερεις ευκαιρίες για να απαντήσει σωστά σε καθένα από τα δυο πρώτα σκέλη (εάν δεν απαντούσε μια ερώτηση είχε άλλες τρεις εναλλακτικές), ενώ οι κρίσεως αφορούσαν το νέο ελληνικό μεταναστευτικό ρεύμα, την διαχείριση του τίτλου της Μις Ελληνικής Ανεξαρτησίας αλλά και το πώς φαντάζονταν τον εαυτό τους 10 χρόνια αργότερα.

Ορισμένες από τις υποψήφιες δυσκολεύτηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως «ο τόπος γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη» ή «γιατί είναι διπλή γιορτή η 25η Μαρτίου», χάνοντας πολύτιμο έδαφος για την συνέχεια.

Στις ερωτήσεις κρίσεως, οι περισσότερες τόνισαν ότι είναι θετικό που οι Έλληνες θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες σε άλλες χώρες, αλλά αρνητικό που αφήνουν την Ελλάδα και τις οικογένειές τους.  Σε ό,τι αφορά στην διαχείριση του τίτλου, η συντριπτική πλειοψηφία εστίασε στις ευρύτερες επαφές στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, αλλά και την δυνατότητα διοργάνωσης φιλανθρωπικών και άλλων δραστηριοτήτων για την Ελλάδα.

Το δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού αφορούσε στην παρουσία των εννέα υποψηφίων με φόρεμα, όπου κέρδισαν το χειροκρότημα του κοινού.

«Να είμαστε όλοι στην παρέλαση»

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, κεντρικό μήνυμα όλων των διαγωνιζομένων ήταν πως η ομογένεια θα πρέπει να δώσει το παρών στην παρέλαση της 5ης Λεωφόρου, στις 26 Μαρτίου.

«Στην παρέλαση πρέπει να είμαστε όλοι εκεί, να υποστηρίξουμε την χώρα μας και να διατρανώσουμε την υπερηφάνειά μας για την ελληνική μας καταγωγή», δήλωσε η Μις Ελληνική Ανεξαρτησία 2017, Τζούλια Κοκκώση, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δεύτερη νικήτρια, Εμμανουέλα Ντάλας.

«Πάντα μου άρεσε η εικόνα με το άρμα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στην παρέλαση, γιατί είναι πολύ τιμητικό να εκπροσωπείς κατ’ αυτόν τον τρόπο την Ελλάδα σε μια ξένη χώρα.», είπε μεταξύ άλλων.

Έκκληση παρουσίας στην παρέλαση απηύθυνε και η προηγούμενη «Μις Ανεξαρτησία», Μαρία Εξαρχάκης. «Το χτύπημα του τσαρουχιού στην 5η Λεωφόρο στέλνει ηχηρό μήνυμα πως η Ελλάδα είναι ελεύθερη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η μητέρα της νικήτριας, Αλεξάνδρα Λάσκαρη, τόνισε πως τα νέα παιδιά της ομογένειας θα πρέπει να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις. «Θα είναι καλό όλα τα παιδιά να ακολουθήσουν το παράδειγμα της κόρης μου και να συμμετέχουν σε ανάλογες εκδηλώσεις.  Η Τζούλια θα βρίσκεται πάντα στην Ομοσπονδία, όπως βρίσκεται πάντα στην Ενορία της και το σχολείο του Αγίου Δημητρίου, είναι παιδί της ομογένειας και πάντα κοντά στους ομογενείς.»

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι