Ισπανία: εκτιμήσεις για μείωση 50% στις αφίξεις Ρώσων το 2015

03-02-15 | ΚΟΣΜΟΣ

Μείωση έως και 50% στις αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Ισπανία το 2015 περιμένει ο διευθύνων σύμβουλος του ταξιδιωτικού γραφείου NT Incoming, που είναι από τα μεγαλύτερα της Ισπανίας, Joan Pascual. Μιλώντας στην ισπανική ιστοσελίδα hosteltour, με αφορμή την έκθεση Fitur, ο κ.Pascual κατέθεσε τα ακόλουθα επιχειρήματα για την εκτίμησή του:

Οι Ρώσοι ταξιδιωτικοί πράκτορες είναι αρκετά φοβισμένοι γιατί δεν υπάρχει σταθερότητα στη ρωσική οικονομία, το ρούβλι δεν προβλέπεται να ανακάμψει άμεσα, τα βιομετρικά διαβατήρια θα δημιουργήσουν πρόσθετα προβλήματα, τα συναισθήματα των Ρώσων για την Ευρώπη δεν είναι πλέον θετικά. Μέχρι πέρυσι οι Ρώσοι ήθελαν να έρθουν να ζήσουν σε ευρωπαϊκές χώρες, αγόραζαν ακίνητα, τώρα οι περισσότεροι θεωρούν τους Ευρωπαίους φίλους των Αμερικανών που είναι εχθροί τους, λόγω του προβλήματος της Ουκρανίας τα συναισθήματα δεν είναι εκείνα των προηγούμενων ετών.

Η Ρωσία πλέον δίνει έμφαση στον εσωτερικό τουρισμό, ενθαρρύνει τους πολίτες της να πάνε στο Σότσι και την Κριμαία επιδοτώντας τις διακοπές και απαγορεύοντας ουσιαστικά τα ταξίδια των στρατιωτικών και των δημοσίων υπαλλήλων στο εξωτερικό.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες, είπε ο κ.Pascual, οδηγούν στην εκτίμηση για μαι πτώση της τάξης του 50% στα ταξίδια των Ρώσων στην Ισπανία. Ωστόσο, οι απώλειες από τη Ρωσία μπορούν να καλυφθούν από άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Ως προς το ενδεχόμενο νέων πτωχεύσεων Ρώσων τουρ οπερέιτορ, ο κ.Pascual δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες. Οι Ρώσοι τουρ οπερέιτορ, είπε, ήταν συνηθισμένοι στη συνεχή ανάπτυξη, τώρα υπάρχουν πολλά χρέη σε διάφορες αγορές, όπως η Τουρκία. Έτσι, θα αντέξουν όσοι τουριστικοί οργανισμοί έχουν οικονομική ισχύ ή έχουν προσαρμόσει τις δομές τους στη νέα πραγματικότητα, ελέγχοντας τις δαπάνες, μειώνοντας προγράμματα και κάνοντας επαναδιαπραγμάτευση στις εγγυήσεις για τα αεροπλάνα και τα δωμάτια των ξενοδοχείων.

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour