Ο Τουρισμός Υγείας απέφερε 2,3 δισ. δολ. στην Τουρκία το 2023

10-04-24 | ΚΟΣΜΟΣ

Σε 2,3 δισ. δολάρια ανήλθαν τα έσοδα της Τουρκίας από τον Τουρισμό Υγείας το 2023, έναντι των 1,9 δισ. δολ. το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, η Τουρκία, με τα διεθνώς αποδεκτά διαπιστευμένα 40 ιδρύματα υγείας, κατέλαβε την έβδομη θέση στον παγκόσμιο τουρισμό υγείας.

Ο αριθμός των τουριστών υγείας, που επισκέφθηκαν τη χώρα, αυξήθηκε επίσης από 1,26 εκατομμύρια το 2022 σε περίπου 1,4 εκατομμύρια το 2023. Σημειώνεται ότι το 2015 η Τουρκία είχε 639 εκατ. δολ. έσοδα από τον τουρισμό υγείας και 1,5 δισ. ευρώ δολ. το 2019.

Οι περισσότεροι από τους τουρίστες υγείας το 2023 προέρχονταν από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, το Τουρκμενιστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Αφγανιστάν, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η διαδικτυακή πύλη «Heal in Türkiye», που ξεκίνησε με την υποστήριξη του υπουργείου, περιλαμβάνει επί του παρόντος 175 ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στον τομέα των υπηρεσιών υγείας, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι περισσότερο προτιμώμενοι κλινικοί κλάδοι από τους διεθνείς ασθενείς είναι η μεταμόσχευση μαλλιών, η γυναικολογία, οι εσωτερικές παθήσεις, η ιατρική βιοχημεία, η γενική χειρουργική, η οδοντιατρική, η ορθοπεδική και οι λοιμώδεις νόσοι.

Η χρηματοδοτική στήριξη που παρείχε το υπουργείο Εμπορίου στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των εξαγωγών υπηρεσιών υγείας αυξήθηκε κατά 281% σε 733 εκατομμύρια τουρκικές λίρες, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

.

διαβάστε ακόμα

Αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών η επίσκεψη Κεφαλογιάννη στην Κεφαλονιά
ΕΟΤ και SKY express: Συνεργασία για την τουριστική προβολή της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές αγορές
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση Arabian Travel Market
Στρατηγική συνεργασία Ομίλου Sani/Ikos με το Πανεπιστήμιο Cornell
Τουρισμός: Η Ελλάδα τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών για τους Ευρωπαίους το καλοκαίρι του 2024
Γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία: Αύξηση 4,5% στις πωλήσεις τον Απρίλιο
Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2024 | ΟΙ δράσεις στο Μουσείο Ακρόπολης το Σαββατοκύριακο
Όμιλος Μήτση | Νέος προορισμός η Κέρκυρα, με την αγορά του Messonghi Beach Hotel και τη διαχείριση του Belvedere Hotel
Υπερ-τουρισμός | Sebastian Ebel: Η TUI παίρνει "πολύ, πολύ σοβαρά" τις διαδηλώσεις, αλλά δεν τις βλέπει ως απειλή
TUI Fly | Ένα αεροπλάνο πρεσβευτής της ιστορίας των 50 χρόνων της