Ιταλικός τουρισμός | Στροφή στην ποιότητα με έμφαση στην προσέλκυση Αμερικανών τουριστών

09-04-24 | ΚΟΣΜΟΣ

Ο ιταλικός τουρισμός έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα την προσέλκυση περισσότερων Αμερικανών το 2024, καθώς αποτελούν την κινητήρια δύναμη για τον τουρισμό πολυτελείας και την αναβάθμιση της ποιότητας των υποδομών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ιταλίας, κατά μέσο όρο, ένας Αμερικανός τουρίστας ξοδεύει 160 ευρώ τη βραδιά και μένει για περίπου δέκα ημέρες. Σύμφωνε με την Ομοσπονδία των Ιταλών ξενοδόχων και την Υπουργό Τουρισμού, Daniela Santanché, οι Αμερικανοί τουρίστες υπερκάλυψαν πέρυσι τις απώλειες από τους Ρώσους στον τουρισμό πολυτελείας.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι Αμερικανοί τουρίστες τείνουν να ξοδεύουν περισσότερα και προτιμούν την πολυτέλεια, κάτι που είναι εξαιρετικό νέο για τον τουριστικό τομέα. Η Ιταλία επενδύει ήδη στην αναβάθμιση της ποιότητας των δομών και των υπηρεσιών για να προσελκύσει τουρίστες υψηλών δαπανών και να τους ενθαρρύνει να εξερευνήσουν λιγότερο γνωστά μέρη, μικρά χωριά και εσωτερικές περιοχές, προωθώντας την επέκταση της σεζόν και την καλύτερη διαχείριση των ροών.

Η ιταλική τουριστική βιομηχανία εκφράζει, ωστόσο, τους φόβους της για γεγονότα, που προκαλούν φόβο: Οι Αμερικανοί τουρίστες είναι υψηλού οικονομικού επιπέδου, γι αυτό δεν είναι συνήθως ευαίσθητοι στις οικονομικές κρίσεις, αλλά είναι ευαίσθητοι σε ανησυχίες για την ασφάλεια. Η Ομοσπονδία Ξενοδόχων εκφράζει την ανησυχία ότι αν συμβεί κάτι στην Ιταλία και την Ευρώπη, οι Αμερικανοί μπορεί να σταματήσουν τις δαπάνες τους εν μία νυκτί. Ωστόσο, οι προοπτικές για τον τουρισμό στην Ιταλία είναι θετικές και αναμένεται αύξηση των τουριστικών επιδόσεων το 2024.

διαβάστε ακόμα

Αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών η επίσκεψη Κεφαλογιάννη στην Κεφαλονιά
ΕΟΤ και SKY express: Συνεργασία για την τουριστική προβολή της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές αγορές
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση Arabian Travel Market
Στρατηγική συνεργασία Ομίλου Sani/Ikos με το Πανεπιστήμιο Cornell
Τουρισμός: Η Ελλάδα τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών για τους Ευρωπαίους το καλοκαίρι του 2024
Γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία: Αύξηση 4,5% στις πωλήσεις τον Απρίλιο
Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2024 | ΟΙ δράσεις στο Μουσείο Ακρόπολης το Σαββατοκύριακο
Όμιλος Μήτση | Νέος προορισμός η Κέρκυρα, με την αγορά του Messonghi Beach Hotel και τη διαχείριση του Belvedere Hotel
Υπερ-τουρισμός | Sebastian Ebel: Η TUI παίρνει "πολύ, πολύ σοβαρά" τις διαδηλώσεις, αλλά δεν τις βλέπει ως απειλή
TUI Fly | Ένα αεροπλάνο πρεσβευτής της ιστορίας των 50 χρόνων της